Haberler

Bitlis'te "Deli Tahso" Parkı

Bitlis Belediyesi'nce yaptırılan parka, kentin sevilen simalarından olan ve "Deli Tahso" olarak bilinen zihinsel engelli Tahsin Koçi'nin adı verildi.

Bitlis Belediyesi'nce yaptırılan parka, kentin sevilen simalarından olan ve "Deli Tahso" olarak bilinen zihinsel engelli Tahsin Koçi'nin adı verildi.

Kentte bugüne kadar yapılan park, sokak, cadde ve okullara, devlet büyüklerinin, şairlerin ve yazarların isimleri verilirken, Bitlis Belediyesi yeni yaptırdığı parkt, ilk kez zihinsel engelli birinin adını verdi.

Yüzüncü Yıl İlköğretim Okulu'nun bahçesinde oluşturulan parka adının verildiğini öğrenen Tahsin Koçi, sahip çıktığı parktaki oyun aletlerine çocukların zarar vermesini de engelliyor.

Yapımı tamamlanan parkta incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, parka isim verilmesi amacıyla başlatılan çalışmalarda birbirinden değerli isimleri kabul etmeyerek, halk arasında "Deli Tahso" olarak bilinen 55 yaşındaki Tahsin Koçi'nin adını verdiğini söyledi.

"Bu parka Bitlis'te en temiz insanlardan birinin ismini vermek bizim için ayrı bir gurur oldu" diyen Alaydın, şöyle konuştu:

"Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerimiz iki ay içinde bu parkı mahallemize kazandırdı. Ancak parkı anlamlı kılan ismi oldu. Parkın ismi konusunda, bir isim listesi önüme getirildi. Listede, Bitlis'e ve ülkemize kıymetli hizmetleri olan birbirinden değerli kişilerin isimleri ve benim ismim yer alıyordu. Bu isimleri bir kenara bıraktık. Parkın yapım aşamasında aklımdan geçen bir isim vardı, o ismi de parka verdik. Tahsin'i, kimse Tahsin Koçi olarak tanımıyor. Herkes 'Deli Tahso' olarak biliyor. Tahsin kardeşimizin deli olduğuna inanmıyorum."

Tahsin Koçi'nin engelli bir olduğunu, bu nedenle de konuşamadığını ve kendisini ifade edemediğini bildiren Alaydın, Tahsin'in bu haliyle dedikodu ve gıybet yapamadığını, kimseye zarar vermediğini ve çocukları çok sevdiğini kaydetti.

Parka verilen ismin halk arasında da teveccüh gördüğünü belirten Alaydın,

"Park, Tahsin'in evinin yanı başında bulunuyor. Bu durum onu mutlu etmiştir. Biz de bir farklılık yaparak, Tahsin hayattayken ismini verdik. Kardeşimizin adı, uzun yıllar bu parkla birlikte yaşayacak" dedi.

Tahsin Koçi'nin kardeşi Şahin Koçi ise düşüncesinden dolayı Başkan Alaydın'a teşekkür ederek, parka ağabeyinin isminin verilmesinden mutluluk duyduklarını ifade etti.

Koçi, parka ağabeyinin isminin verileceğinden haberleri olmadığına değinerek, "Aldığımız duyumlar sonrası parkta ağabeyimin ismiyle karşılaştık. Bu parkın yapımı sırasında ağabeyim hep burada oldu. Bu ismin verilmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Başkanımız, bu isimle ailemizi onure etti" diye konuştu.

Muhabir: Şener Toktaş

Yayıncı: Levent Harman - BİTLİS

Kaynak: AA / Güncel

Fehmi Alaydın Bitlis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title