Haberler

Bitlis'in Tarihi Dokusu Seyir Terasından Farklı Güzel

Bitlis Belediyesinin Şerifbey Tepesi'ne yaptırdığı seyir terası, vatandaşlara, açık hava müzesi konumundaki tarihi kenti seyretme olanağı sunuyor Bitlis'in Ruslar tarafından işgal edildiği dönemde "Bitlis'te Beşminare" türküsünün söylendiği Şerifbey Tepesi'ne yapılan teras, 7 bin yıllık geçmişe sahip kentin hem gündüz hem de gece izlenmesini sağlıyor Belediye Başkanı Alaydın: "Şerifbey Tepesi'nden, Bitlis'in meşhur Beşminaresi, kalesi, camileri, minareleri, tarihi evleri, kümbetleri, medreseleri ve deresi çok güzel görünüyor"

YUNUS OKUR-ŞENER TOKTAŞ - Bitlis Belediyesinin Şerifbey Tepesi'ne yaptırdığı "seyir terası", vatandaşlara, açık hava müzesi konumundaki tarihi kenti seyretme imkanı sunuyor.

7 bin yıllık geçmişe sahip kadim kentin Ruslar tarafından işgale uğradığı yıllarda, "Bitlis'te Beşminare" türküsünün söylendiği Şerifbey Tepesi, Bitlis Belediyesinin yaptığı çalışmayla seyir terası oldu.

Taş evleri, medreseleri, camileri, külliyeleri ve dar sokaklarıyla adeta açık hava müzesini andıran tarihi kenti hem gündüz hem de gece seyretmek isteyenler için oluşturulan seyir terası, doğası ve tertemiz havasıyla da insanları kendine çekiyor.

Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şerifbey Tepesi'nin Bitlis'e hakim tepelerden biri olduğunu belirterek, belediye olarak söz konusu tepeye seyir terası inşa ettiklerini söyledi.

"Şerifbey Tepesi'nden, Bitlis'in meşhur Beşminaresi, kalesi, camileri, minareleri, tarihi evleri, kümbetleri, medreseleri ve deresi çok güzel görünüyor" diyen Alaydın, terasın özellikle akşam saatlerinde insanlara, seyrine doyulmaz güzellikleri görme imkanı sunduğunu ifade etti.

Yaptıkları çalışmalarla kentte turizm altyapısını oluşturmak ve kente turist çekmek istediklerini vurgulayan Alaydın, "Bitlis'te Beşminare" türküsünün söylendiği bir tepeden tüm şehri izlemenin ayrıcalık olduğunu kaydetti.

Alaydın, tarihe ve doğaya sahip çıkarak yaptıkları çalışmanın, özellikle yaz aylarında Bitlislilere ve yabancı konuklara farklı bir güzellik sunduğuna değinerek, "Bu terasla insanlar Bitlis'in doyumsuz manzarasını izleyecek. Buranın bir geçmişi var. Tarihimizin yazıldığı ve meşhur 'Bitlis'te Beşminare' türkümüzün söylendiği bu mekanda, bu seyir terasını kurarak halkımızın hizmetine sunduk" diyekonuştu.

-"Bitlis tarihte hak ettiği yeri alacak"

Tarihi dokulara sahip çıkmak için de Zeydan Mahallesi'nde satın aldıkları tarihi bir evi restore edeceklerini anlatan Alaydın, bunun yanı sıra kentteki çeşitli tarihi eserleri de imkanları ölçüsünde ayağa kaldırmaya çalıştıklarını belirtti.

Alaydın, bu tür eserlerin restore edilmesiyle kentin tarihinin yeniden canlanacağına inandığını bildirerek, "Bitlis'in tarihi sulietini ortaya çıkararak ilimizi hak ettiği yere taşıyacağız" dedi. - Bitlis

Kaynak: AA / Güncel

Fehmi Alaydın Bitlis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title