Haberler

Birlikte Geçen Bir Ömür, Fotoğraf Karelerine Sığdı

Büyükçekmece Belediyesi, ilçede yaşayan 70 yaş üzerindeki büyüklerini dev sergideki fotoğraflarla ölümsüzleştirdi.

Büyükçekmece Belediyesi, ilçede yaşayan 70 yaş üzerindeki büyüklerini dev sergideki fotoğraflarla ölümsüzleştirdi. Kendi resimlerinden oluşan fotoğraf sergilerinde buluşan yüklerce büyük, aileleriyle birlikte duygu dolu anlar yaşadı. Birlikte geçen bir ömrün tek fotoğraf karesine sığması, ilginç görüntüler ortaya çıkardı.

Büyükçekmece Belediyesi düzenlediği ' Büyükçekmece'nin büyükleri' organizasyonuyla 70 yaş üzerindeki yaşlıların isimleri ölümsüzleştirildi. Organizasyon kapsamında büyükler, kendi isimlerinden oluşan çam ağaçlarını boş bir araziye dikerek yeşeren dalları gelecek nesillere armağan etti. 2 yıllık çalışmanın ardından Atatürk Kültür Merkezi'nde bir araya gelen büyükler, kendi resimlerinden oluşan 'Büyüklerimizi Saymak' adlı fotoğraf sergisinde buluştu. Sergide kendi fotoğraflarını görmenin heyecanının yaşayan yaklaşık 200 çınar, aileleriyle birlikte duygu dolu anlar yaşadı. Sergi sonrası kültür merkezinin sahnesinde bir araya gelen büyükler yaşadıkları sevinci katılımcılarla paylaştı. Daha sonra ise Büyükçekmece Fotoğraf Derneği (BUFOD) tarafından çekilmiş olan fotoğraflar, sergi kataloğunda birleştirilerek gelecek nesillere miras bırakıldı.

"2 YILDA BİR TEKRARLAYACAĞIZ"

4 sene önce Büyükçekmece Celalliye Köyü'nde vermiş olduğu bir anlık kararla bu projenin ortaya çıktığını dile getiren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.

Hasan Akgün, "Beni köyde100 yaşında Mehmet ağabey ile tanıştırdılar.Orada dedim ki canlı bir tarih karşımda duruyor. Bu yüzden Mehmet ağabeyimden başlayarak Büyükçekmece'de bizleri büyüten ne kadar 70 yaşın üzerinde büyüklerimiz varsa bir araya getirmek istedim. ve bugünkü proje ortaya çıktı" dedi.

Bugüne kadar Türkiye'de ilk defa yapılmış bir proje olduğunu belirten Başkan Akgün, "Bugüne kadar ilk defa bir belediye, ilçesinde yaşayan 70 yaş üzerindeki bütün yaşayan dev çınarlarını objektifi ile sabitleştirmiş, kitaba dökmüş ve onları bir sergiyle tanıtmış.Biz bunları her 2 yılda bir yapacağız" ifadelerini kullandı.

Proje çalışmalarına 2 yıl önce başlandığını hatırlatan Başkan Akgün, süre zarfında fotoğrafları çekilmiş olup ancak hayatını kaybeden büyüklere de sergide yer verdiklerini söyledi. Ağaçların dikilmesine ilişkin ise Akgün, "Çınarları dikerken bambaşka bir duygu vardı. Yarın gidecek bizler ve onlar.

Ama onların isimlerinin yer aldığı ağaçlar, yaklaşık bin yıl yaşayabilecek. Muhteşem bir proje idi" şeklinde konuştu.

ANNEDEN BAŞKAN OĞLUNA ÖVGÜLER

Oğlu Hasan Akgün ile birlikte etkinliğe katılıp dostlarıyla sohbet eden anne Ayşe Akgün (94), "Kendi fotoğrafımı sergide gördüm ve çok sevindim. Oğlum

çok güzel bir çalışma yapmış. Küçükken de oğlum çok çalışkandı. Allah oğlumun arkasını yere getirmesin. Yaşlılara da Allah sağlık sıhhat versin"

şeklinde konuştu.

80 yaşında olan Recep Karamaz ise, "Çok güzel bir mutluluk duydum. Hizmeti geçenlere çok çok teşekkür ediyorum. 50 yıldan beri göremediğimi kişilerin

hepsini gördüm. Küçük küçük böyle projelere katıldım ama ben böyle büyük bir proje görmedi. Çok duygulandım" dedi.

RIFAT ILGAZ'IN OĞLU DA VAR

Fotoğraflardan oluşturulan kitapta, ilginç kareler yer alıyor. Birlikte geçen bir ömrün, tek kare fotoğrafa sığması adeta hayatın izlerini yansıtıyor. Yaşlı çiftlerin aşkları ise fotoğraflarda tüm boyutuyla yer alıyor. Birlikte 50'nin üzerinde yıl geçirmelerine rağmen, aşkları ilk günkü tazeliğini koruyan çiftler, gençlere örnek oluyor. Fotoğraflarda bir başka dikkat çeken ayrıntı ise Rıfat Ilgaz'ın oğlu Aydın Ilgaz. Hababam Sınıfı'nın yazarı Rıfat Ilgaz'ın oğlu Aydın Ilgaz'da Büyükçekmece'de yaşayan büyükler arasındaki yerini aldı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Büyükçekmece Rıfat Ilgaz Hasan Akgün Akm Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title