Haberler

Binlerce Kişi Yunus Emre Sofrası'nda Buluştu

736.Türk Dil Bayramı etkinlikleri kapsamında kurulan "Yunus Emre Hoşgörü Sofrası"nda binlerce kişiye yemek dağıtıldı.

736. Türk Dil Bayramı etkinlikleri kapsamında kurulan "Yunus Emre Hoşgörü Sofrası"nda binlerce kişiye yemek dağıtıldı.

Yunus Emre Cami avlusunda kurulan "Yunus Emre Hoşgörü Sofrası" okunan duanın ardından açıldı. Açılışa Karaman Valisi Murat Koca, AK Parti Karaman Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, davetliler, öğrenciler ve binlerce vatandaş katıldı.

Açılış öncesi bir konuşma yapan Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, dil bayramının bütün heyecanıyla devam ettiğini belirterek, "Türkçe de dil farklı anlamlara geliyor. Aynı anlamda konulan organın dışında dil, gönül anlamında da kullanılır. Bizim tasavvuf tarihimizde dil daha ziyade gönül olarak kullanılır. Şimdi gönül sofrasındayız. Hz. Yunus'un Gönül Sofrası'ndayız. Kısmet olursa önümüzdeki yıl bu merasimi çok daha geniş ve düzenlenmiş bir alanda yapacağız. Bununla alakalı projelerimizi hazırladık ve önümüzdeki yıl için farklı bir mekan sunmaya gayret edeceğiz. Hz. Yunus'un törenli birazdan önce sofralarını sonra da gönüllerini açacaklar" dedi.

AK Parti Karaman Milletvekili Lütfü Elvan, konuşmasına Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki patlamada hayatını kaybedenlere rahmet ve yaralananlara da geçmiş olsun dileklerini ifade ederek başladı. Bir dilin varlığının diliyle özdeşleştiğini kaydeden Elvan, "Dilimize ne kadar çok sahipseniz, dilinizi ne kadar çok geliştiriyorsanız, o milletin varlığı o milletin gücü o kadar artar. Dilin gelişmesi demek, bazı kelimeleri ithal etmek değildir. Veyahut bizi geçmişimizle kopartan bir yaklaşım içerisinde bulunmak değildir. Bugün 1930 yıllarında yazılmış Türkçe kitabını bir genç kardeşimiz okuduğu zaman anlamada güçlük çekiyorsa, demek ki bu alanda bizim ciddi bir sorunumuz var. Bizim geçmişimizle olan bağımız, belki dilimizle, kültürümüzle koparılmaya çalışıldı. Ama şu Dil Bayramı etkinlikleriyle ve hükümetimizin almış olduğu tedbirlerle inşallah bu bağımızı daha güçlendireceğiz. Bir milletin geçmişiyle bağını koparmak istiyorsanız, o dili tahrip etmeniz gerekiyor. O dili yozlaştırmanız gerekiyor. Ama başta Başbakanımız olmak üzere hükümetimizle birlikte hep beraber bu dilimizin yozlaşmanın önüne geçeceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından "Yunus Emre Hoşgörü Sofrası" okunan dua ile açıldı. Vali Koca, Belediye Başkanı Uğurlu ve Milletvekili Elvan, kurulan sofraları tek tek gezerek vatandaşlarla sohbet etti. Akşam 5'e kadar kurulu olacak olan Yunus Emre Hoşgörü Sofrası'yla 10 bin kişiye yemek verilmesi hedefleniyor. 13. yüzyıldan günümüze kadar gelen Yunus Emre Hoşgörü Sofrası'nın yemek listesinde, kavurma, pilav, bamya ve çorbası, irmik helvası, zerde tatlısı ve ayran bulunuyor. - KARAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türk Dil Bayramı Murat Koca Karaman Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler? Halal All Day / Haram All Night akımı nedir, (TİKTOK) Halal All Day ne demek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title