Haberler

HDP Milletvekili Erdoğmuş: Sadece Kürt Halkı Değil İnsanlık Kaybediyor

Güncelleme:

HDP Diyarbakır Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş, vekillerine yönelik yapılan tutuklamalar için hükümete yönelik yaptığı eleştiride,'Sadece Kürt halkı kaybetmiyor' dedi.

Hdp'li Erdoğmuş: Sadece Kürt Halkı değil, insanlık kaybediyor

HDP Diyarbakır Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş, tutuklanan parti yöneticilileri ile vekillerle ilgili hükümete yönelik yaptığı eleştiride, 'Sadece Kürt halkı kaybetmiyor. Kaybeden insanlıktır, vicdandır" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il teşkilatları tarafından bir düğün salonunda verilen ftar yemeğine HDP Diyarbakır Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş, HDP ve DBP il yöneticileri ile partililer katıldı. İftar yemeğinden önce konuşan Erdoğmuş, yaşanan süreç ile ilgili olarak dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Emekli müftü olduğunu hatırlatan Erdoğmuş, 'Eğer izin verirseniz, kendi müftülük sıfatıma kavramları kullanarak sizinle zamanını değerlendirmek istiyorum. Hassas zamanlar için özellikle biz fitne tabirini kullanırız. Fitne kelimesi, hem örfi bir anlamı var hem de dini - ilmi anlamı var. Bu da sınav- imtihandır. Bunları birleştirerek diyoruz ki; hem bir sınavdan geçiyoruz toplum olarak hem de bu sınavdan geçerek fitne ve fesadın merkezindeyiz. Bizim partimiz, bizim hareketimiz, düşüncemiz iki karakterlidir. Birincisi buz gibi bir aklımız var. İkincisi, aynen onun karşısında sımsıcak bir yüreğimiz var. Bu yüreğimizle insanları tanımlar ve bu şekilde inanırken buz gibi aklımızla da olaylara karşı sürece son derece dikkatli olmak zorundayız" dedi.

HDP'li vekillere yönelik gözaltı ve tutuklamaları da değerlendiren Erdoğmuş, yaşanan süreçte sadece Kürt halkının kaybetmediğini belirterek, 'Bingöl'den iktidara sesleniyoruz, siz kendinize yakışanı yapınız. Ama biz bu mübarek günlerde gittiğimiz bütün programlarda oruçlu ağzımızla gittiğimiz her yerde halkımızla dertleşirken bu ülkenin çıkış yolunun ancak ve ancak barışta olduğunu söyledik, söyleyeceğiz. Henüz dokunulmamış yaralarımız var. Biz bu kanayan yaramızla da diyoruz ki, sadece biz kaybetmiyoruz. Sadece Kürt halkı kaybetmiyor. Kaybeden insanlıktır, vicdandır. Bu sadece bizim için değil, İslam alemi de bundan muzdarip. HDP'yi bir gemiye benzetirseniz, kaptanı, mürettebatı, beyin takımı dediğimiz insanlar şu an limanda. Bizler bu fırtınalı havada, derin - büyük dalgalar içerisinde bu gemiyi birleşerek selamete ulaştırmak noktasında gayret etmek zorundayız" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Nimetullah Erdoğmuş Diyarbakır Bingöl Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title