Haberler

Bingöl Hdp Bingöl Milletvekili Özsoy: Bu Referandumun Hiçbir Mantıklı Gerekçesi Yoktur

Hdp'nin Bingöl'de düzenldiği halk buluşmasında konuşan Milletvekili Hişyar Özsoy, "Erdoğan ve ailesini kurtarmanın, Devlet Bahçeli'nin başkanlığını kurtarmanın dışında, yaptığımız bu referandumun hiçbir mantıklı gerekçesi yoktur"dedi.

Hdp'nin Bingöl'de düzenldiği halk buluşmasında konuşan Milletvekili Hişyar Özsoy, "Erdoğan ve ailesini kurtarmanın, Devlet Bahçeli'nin başkanlığını kurtarmanın dışında, yaptığımız bu referandumun hiçbir mantıklı gerekçesi yoktur"dedi.

Halkların Demokratik Partisi Bingöl İl Başkanlığı tarafından Genç Caddesi üzerinde 'Mutlaka kazanacağız' isimli halk buluşması düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe HDP Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, Eş Genel Başkan vekili Fatma Kurtulan ve Gülcan Şimşek, Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım ile Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir katıldı. Etkinlikte bir konuşma yapan HDP Ağır Millekvekili Dilan Dirayet Taşdemir, "Bu anayasada kendimizi, kimliğimizi görmediğimiz için 'Hayır' diyeceğiz. Sizler de biliyorsunuz ki, iki yılı aşkın süredir, bir abluka siyaseti var. Bugün de burada etrafımız abluka altında. Bizler bu abluka siyasetine karşı, 16 Nisan'da bir kez daha hayır diyeceğiz. 16 Nisan'da bizden ne istiyorlar biliyor musunuz? Bizden bu siyaseti aklamamızı istiyorlar. Onun için de biz asla ve asla aklamayacağız"dedi.

HDP Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy ise halkn Bingöl sokaklarında kendilerine Ceylanpınar'ın katillerini sorduğunu belirterek, "Biz hiç kimsenin, Erdoğan ve Bahçeli dışında ihtiyaç duymadığı bir referandum yapıyoruz. Erdoğan ve ailesini kurtarmanın, Devlet Bahçeli'nin başkanlığını kurtarmanın dışında, yaptığımız bu referandumun hiçbir mantıklı gerekçesi yoktur. Bu ayıp bizim değil onlarındır. İki hafta sonra Türkiye'de yaşayan herkes ellerini vicdanlarına koyup, gidip oylarını kullanacak ve bu saçma sapan anayasal paketi tarihin çöp sepetine atacak. Bingöl sokaklarında bize Ceylanpınar'ın katillerini soruyorlardı. Şimdi açığa çıktı Ceylanpınar'ın katilleri. Hiç kimsenin ağzını bıçak açmıyor. En fazla FETÖ diyorlar Devlet içinde yapılanma diyorlar. Ceylanpınar'ı bahane ettiler kocaman barış sürecini yerle bir ettiler. Barış sürecinin en aktif aktörlerinden olan Bingöl'ün kıymetli evladı İdris Baluken ile birlikte, Eş başkanlarımızı, belediye başkanlarımızı hepsini cezaevlerine gönderdiler"dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Devlet Bahçeli Hişyar Özsoy Bingöl Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title