Haberler

Bingöl'deki Mayınlı Saldırı

Bingöl'de polis aracının geçişi sırasında mayın patlaması sonucu 8 polis şehit oldu, çok sayıda polis ile bir de köyde yol kenarında oyun oynayan bir kız çocuğu yaralandı.

Bingöl'de polis aracının geçişi sırasında mayın patlaması sonucu 8 polis şehit oldu, çok sayıda polis ile bir de köyde yol kenarında oyun oynayan bir kız çocuğu yaralandı.

Karlıova ilçesinde görevli polisler, 12 A 0183 ve 12 A 0223 plakalı otobüsler, 12 A 0260 plakalı zırhlı araç ile 12 A 0138 plakalı panzer ile Bingöl'e dönmek üzere yola koyuldu. Terör örgütü PKK üyelerince Hacılar köyünü çıkışta yeni yapılan menfezlerden birinin altına bırakıldığı belirtilen mayın, saat 09.45 sıralarında konvoyun geçişi sırasında iki otobüsün arasında patlatıldı. En büyük hasarı, arka kısmı mayının üzerine denk gelen öndeki otobüs gördü.

8 POLİS ŞEHİT OLDU

Mayınlı saldırıda 8 polis memuru şehit olurken, şehit cenazeleri ve yaralılar ambulanslarla Karlıova ve Bingöl Devlet hastanelerine kaldırıldı. Polis ekipleri, çevre geniş güvenlikleri aldılar. Sivillerin Acil Servis bölümüne girişine bir süre müsaade edilmedi.

BÖLGEDE OPERASYON BAŞLATILDI

Saldırının hemen ardından 49'uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'ndan havalanan helikopterlerin bölgeyi havadan kontrol etti ve İl Jandarma Komutanlığı ile Emniyet Müdürlüğü özel harekat timlerinden oluşan birliklerin operasyon için bölgeye sevk edildiği belirtildi. Kara cehennem bölgesine yakın olan operasyon bölgesinde teröristlerin izine rastlanamadığı, özel harekat birliklerinin bölgeyi ablukaya aldığı öğrenildi. Şehit cenazelerinin otopsi için Malatya Adli Tıp Kurumu'na götürüleceği, otopsinin ardından düzenlenecek törenin akabinde cenazelerin memleketlerine gönderileceği öğrenildi.

YARALI POLİSLER TEDAVİ ALTINDA

Saldırıda Ali Kırlar, Yusuf Özbey, Serkan Kabak, Muhammed Demir, Rıza Alper Pınarevli, Zafer Şahinli, Caner Gülseren, Necmettin Küçükçerçi, Fatih Bataray, Ramazan Erçil, Mehmet Doğan, Cengiz Yıldırım, Evren Öztürk, Ozan Emrah İzci, Serdal Şen, Emre Aydın isimli polislerin yaralandığı, birçoğunun sağlık durumunun iyi olduğu, Caner Gülseren ile Yusuf Özbey'in yoğun bakımda tedavi altına alındığı öğrenildi. Patlama sırasında köyde yol kenarında oyun oynayan küçük bir kızın da yaralandığı durumunun iyi olduğu öğrenildi.

VATANDAŞ KAN VERMEK İÇİN HASTANEYE AKIN ETTİ

Büyük üzüntünün yaşandığı Bingöl'de olayı haber alan ve kan ihtiyacı anonslarını duyan vatandaşlar, Bingöl Devlet Hastanesi'ne akın ettiler. Kan grubuna göre ihtiyaç duyulan kanları alan sağlık birimleri, kan vermek isteyenlerin de listesini oluşturarak olası ihtiyaç için tedbir aldı. Çok sayıda vatandaş ise hastane bölgesinde bekliyor.

Arkadaşlarının şehit olduğu haberini duyan polisler hastaneye akın etti. Burada gözyaşlarını tutamayan polisler, yine arkadaşları tarafından teselli edildi. Olayı duyan şehit polislerin aileleri de hastaneye geldi. Sinir krizleri geçiren polis ailelerini sakinleştirmekte güçlük çeken bayan polislerin gözyaşlarına boğulması ise çevredeki vatandaşları da ağlattı.

ŞEHİT EŞİNİN YÜREK YAKAN FERYADI

Şehit olan polis memuru Samet Kırcalı'nın eşi sinir krizleri geçirdi. 1,5 yıllık evli olan şehit Kırcalı'nın eşinin, "O benim annem, babam, ağabeyim, hayat arkadaşımdı. Benim annem ona annelik yaptı, kendi öz evladı gibi yetiştirdi. Evin tek oğluydu. 1,5 yıllık evliydik. 'Erken' çocuk yapmamıştık. Görev için Karlıova'ya giderken kahve verdim uykusuzluğunu yensin diye. Gitti ama cenazesi geldi. Oy Samet'im Samet'im" şeklindeki feryada çevredekiyeri gözyaşlarına boğdu.

MİLLETVEKİLİ 10 DAKİKA ÖNCE BÖLGEDEN GEÇTİ

Öte yandan, Bingöl'de biri dizi temaslarda bulunan AK Parti Bingöl Milletvekili Prof. Dr. Eşref Taş, Erzurum'da yapılacak AK Parti Yerel Yönetimler Bölge Toplantısı'na katılmak üzere Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, AK Partili ilçe ve belde belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, il genel meclisi üyeleri, il ve ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları başkanları da konvoy halinde Erzurum'a gidiyordu. Polis otolarıyla Karlıova ilçesi Cilligöl Köyü rampasında karşılaştıklarını belirten Milletvekili Eşref Taş, patlama bölgesinden 10 dakika önce geçtiklerini, yolda iken saldırı haberini aldıklarını söyledi. Saldırı nedeniyle Erzurum'a gitmeyip Karlıova ilçesinde durduklarını ve halen orada bulunduklarını söyleyen Milletvekili Taş, "Bu hain saldırıyı lanetliyorum. Bu saldırılarla bizleri asla yıldıramayacaklar. Tüm halkımızın başı sağ olsun. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Terör örgütü şunu iyi bilmeli ki, hain saldırı girişimleriyle halkı sindiremeyeceklerdir. Milletimiz güçlüdür ve hainlere asla fırsat vermeyecektir" dedi. - BİNGÖL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Eşref Taş Ak Parti Karlıova Bingöl Politika Güncel Haberler

title