Haberler

Bingöl'de Şehit 33 Asker İçin Anma

Bingöl-elazığ karayolunda teröristler tarafından şehit edilen 33 asker, şahadetlerinin 19'nci yıldönümlerinde düzenlenen bir törenle anıldı.

Bingöl-elazığ karayolunda teröristler tarafından şehit edilen 33 asker, şahadetlerinin 19'nci yıldönümlerinde düzenlenen bir törenle anıldı.

Bingöl- Elazığ karayolunun 10 kilometresinde bulunan Bilaloğlu Köyü bölgesinde, teröristler tarafından yolları kesilerek şehit edilen 33 er, 19. yıldönümünde düzenlenen törenle anıldı. Şehitler anıtında düzenlenen törene Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AKP Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Jandarma Komutanı Albay Hamza Çelepoğlu, Türk Şehitleri İmar Vakfı Başkanı Doğan Ömer Özyiğit, Galatasaray Spor Kulüp Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak, BİŞHAK Başkanı Ziya Sözen, şehit aileleri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Şehit 33 er anısına düzenlenen törende, ilk olarakTürkiye Şehitleri İmar Vakfı tarafından yeniden aynı bölgede ve karayolu kanarına yaptırılan şehitler anıtının açılışı yapıldı.

Törende ilk konuşan Bingöl Şehit Aileleri Malulleri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) Başkanı Ziya Sözen, 19 yıl önce hunharca katledilen 33 şehidin hatırasını ve ruhlarını şad etmek için toplandıklarını belirterek, "33 şehidimizin yakınlarına Bingöl halkına, tüm milletimize, ülkemize başsağlığı diliyorum. Bu şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bu vesileyle bu vatan için, bu millet için, başlangıcından bugüne, şehit olmuş en büyük fedakarlığı yapmış olan tüm şehitlerimizin aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum" dedi.

Piyade Kurmay Yüzbaşı Tuncay Temizişler ise yaptığı kısa konuşmada, "Kutsal olarak vatan görevini yapmak üzere yurdun dört bitarafında askere uğurlandığı, mert, yiğit fedakar ama silahsız 33 erimiz 19 yıl önce bu bölgede şehit edilmiştir. Satılmış beyinleri naletliyoruz" diye konuştu.

1926 yılında Atatürk tarafından kurulan Türkiye Şehitleri İmar Vakfı Başkanı Doğan Ömer Özyiğit, de yeni anıt hakkında bilgi vererek, "Buradan çıkan bir haber, tüm yurdu yasa boğdu. Biz Türk Şehitleri İmar Vakfı olarak 1926 yılında Atatürk'ün talimatıyla kurulmuş bir vakıfız. Onun için vakıf olarak üstümüze düşeni yapmak ve güzel bir eser meydana getirmek için Mimar Sinan Üniversitesi'ne başvurduk. Yapılan proje ile bu eseri kısa zamanda hepimize kazandırdık. Bu eserin anlamı şu, 'Unutmadık Unutmayacağız' hepimize hayırlı olsun, şehitlerimize Allah'tan rahmet ve yakınlarına sabırlar diliyorum" şeklinde konuştu.

19 yıl önce olayda yaralanan ve gazi olan Ziya Yener'in kızı Handa Yener, 'Bayrak' adlı şiirini gözyaşları eşliğinde okudu.

Yapılan konuşmalardan sonra yeni yapılan anıtın açılışı protokol üyeleri tarafından yapıldı. Şehit 33 askerin temsili mezar anıtlarına protokol tarafından karanfiller bırakılarak dualar edildi. Şehit edilen askerlerin aileleri, şehit evlatlarının başında duygulu anlar yaşarken, sağlık görevlileri bazı şehit yakınlarını ilaç vererek sakinleştirmeye çalıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Hakan Güvençer Eşref Taş Elazığ Bingöl Politika Güncel Haberler

title