Haberler

Bingöl'de İl Milli Eğitim Komisyon Toplantısı Yapıldı

Güncelleme:

Bingöl'de, 2012-2013 eğitim öğretim yılının genel değerlendirildiği, İl Milli Eğitim Komisyon Toplantısı gerçekleştirildi.

2013-2014 Öğretim Yılı İl Milli Eğitim Komisyon toplantısı, Valilik toplantı salonunda yapıldı. İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Berdibek tarafından yapılan açılış konuşmasının ardından, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Orhan Seven Temel eğitimden ortaöğretime geçiş sistemi ile 2012-2013 eğitim öğretim yılının genel değerlendirmesi ve 2013-2014 öğretim yılının başında yapılan çalışmalar hakkında bir sunum yaptı.

Daha sonra toplantıda konuşan Vali İbrahim Taşyapan, Türkiye genelinde yapılan sınavlarda Bingöl'ün başarı oranının istenilen düzeyde olmadığını belirterek, eğitim çıtasının yükseltilmesi için hiçbir mazeretin arkasına sığınmadan gayret gösterilmesini istedi.

Vali konuşmasını şöyle sürdürdü: "Eğitim beşikten mezara kadar devam eden bir süreçtir. Dolayısıyla bunun aile kısmı, toplum, okul, alt yapı, üst yapı kısmı var, öğretmenlerin kendilerini yetiştirme kısmı var ve sonuçta sınav kısmı var. Sınav kısmı ile nereye gideceğimizin fotoğrafını göreceğiz. Ülke içerisindeki genel sıralamamız, ülke genelinde yapılan sınavlardaki başarımız çok yüksekte değildir. Dolayısıyla bu başarıyı artırmayı hedefleyerek, çocuklarımızı en iyi şekilde eğitmenin mücadelesi içerisinde olmalıyız. Öncelikle çocuklarımızı topluma faydalı bir birey olarak eğitmeliyiz. Bu faydayı en iyi şekilde sağlaması için iyi okullarda yükseköğrenim görevlilerine, topluma değişik alanlarda fayda sağlama imkânını sunmalıyız. 2013 yılında Bingöl'de 54 Milyon TL tutarında okul altyapı yatırımı yaptık. Devam eden yatırımların tamamlanması halinde eğitim alanındaki fiziki ve alt yapı ihtiyacımızın hemen hemen büyük bir kısmını tamamlamış olacağız. İhtiyaçlar hiçbir zaman bitmeyecektir. Bingöl deprem bölgesinde yer alan bir ilimizdir. Bu nedenle bazı okullarımızı güçlendiriyoruz, bazılarını da yıkıp yerine yenilerini yapıyoruz. Eğitim kalitesini artırmak için okullarımızı birbirleriyle yarıştırmamız lazım, öğretmenlerimizi birbirleriyle yarıştırmamız lazım. Hizmet içi eğitimlerle onları motive etmemiz lazım. Hiçbir mazeretin arkasına sığınmadan eğitim çıtasını yükseltmemiz gerekir."

Vali konuşmasından sonra görüş ve önerilerini almak üzere toplantıya katılanlara söz verdi. Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, Bingöl Üniversitesi Rektörü Gıyasettin Baydaş, STK temsilcileri, öğretmenler ve diğer katılımcılar görüşlerini açıklayarak toplantıya katkı sundular.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Bingöl Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title