Haberler

Bingöl 1. Uluslararası Kısa Film Festivali Ödül Töreni

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Valilik, Belediye ve Bingöl Üniversitesinin katkılarıyla düzenlenen "1. Uluslararası Kısa Film Festivali"nin ödül töreni düzenlendi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Valilik, Belediye ve Bingöl Üniversitesinin katkılarıyla düzenlenen "1. Uluslararası Kısa Film Festivali"nin ödül töreni düzenlendi.

Bingöl Üniversitesi Kongre Merkezi'ndeki ödül töreninde konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, sinemanın önemine değinerek şöyle konuştu:

"Sinemanın evrensel dilinde bir ve beraberiz, sonsuza kadar da bir ve beraber olacağız. Sinema ve sanat bizi bir araya getiren, bizi bir millet yapan, bizi bir arada tutan en önemli faaliyetlerden bir tanesidir. Bingöl'e yol yapıldı, köprü yapıldı, hastane yapıldı ama Bingöl'e en çok sinema yakışıyor, sanat yakışıyor. Bu yıl birincisi yapıldı, inşallah bunları artırarak devam ettireceğiz."

Türkiye'deki sinemaya gitme oranlarına değinen Yayman, şunları söyledi:

"2017 senesi sinema izleyicileri bakımından Türkiye için bir rekor yılı oldu. Türkiye'de bu yıl sinemaya giden 70 milyon insan var ve bu Avrupa'nın rekoru. İnşallah sene bitmeden biz bu rekoru kırmış olduk. Avrupa'da yerli film izlemede birinciyiz. Bu oran yüzde 55'tir. Bu rakam neden önemli, dünya bir küreselleşme baskısı altındadır. Amerikan sinemasının, Hollywood'un, emperyalist sinemanın baskısı altında. İşte Türkiye, buna karşı duran ve yerli sineması ile buna hayır diyen ülkelerin başında geliyor."

Sanatçıları yoldaki ışıklara benzeten ve bu ışıkların hiç sönmemesi gerektiğini söyleyen Bingöl Valisi Ali Mantı, ülkenin birliği ve beraberliği için sanatçıların çok önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Festivalde birincilik ödülünü yönetmenliğini Oğuz Yağız'ın yaptığı "Toprak" filmi aldı. Yönetmen Soner Sert'in filmi "Hasta Bakıcı"ya ikincilik, Ömür Yıldırım'ım filmi "Darı"ya da üçüncülük ödülü verildi.

Tören, Kolpa grubunun konseriyle sona erdi.

Törene, AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, sinema sanatçıları, yönetmenler, oyuncular ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Bingöl Üniversitesi Hüseyin Yayman Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title