Haberler

Bilirkişi, Akyürek İçin Keşfe Çıkacak!

Güncelleme:

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek'in satın aldığı ve üzerine otel yapılması düşünülen arsayla ilgili bilirkişi keşif yapacak.

Dönemin Şanlıurfa Eski Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba döneminde belediye meclisine gelen ve çoğunluğu AK Partili olan belediye meclis üyelerince Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) yerine çok katlı otel yapımı için karar çıkmıştı.

Bu karara karşı çıkan dönemin Saadet Partisi Şanlıurfa Eski Belediye Meclis Üyesi Mehmet Cafer, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek'in tarihi surlar ve Mahmutoğlu Kulesi'nin önüne çok katlı otel yapmak istediği yönündeki iddialarına karşı mahkemeye başvurdu. Cafer'in başvurusunu değerlendiren mahkeme söz konusu alanla ilgili keşif yapmaya karar verdi. 11 Nisan Stadı'nın yeriyle ilgili bilirkişi keşfinin ardından buradaki alanla da ilgili idare mahkemesi tarafından 13 Şubat 2015 tarihinde bilirkişi tarafından keşif yapılacak.

CAFER: URFA'DA BÖYLE BİR EMSAL YOK

Daha önce mahkemenin bilirkişi ile keşif yapacağını Gazete İpekyol'a açıklayan Mehmet Cafer, "Yaptığımız itiraz üzerine idare mahkemesinden bize bir yazı geldi. Keşif parası ve bilirkişi parası, il dışından, başka bir yerden, üniversiteden uzman bir kişi getirecekler. Ve oranın durumunu inceleyecekler. Bilirkişi parası ve keşif için 2 bin 700 TL bizden ücret istemişlerdi. Onu da yatırdık. Sanırım bugünlerde uzman kişiler yerinde keşif yapacaklar. O gün oraya Urfa basınını da davet edeceğim. Bizim oradaki hassasiyetimiz kesinlikle kişiler değil orada alınmış yanlış karar. O bölgede öyle bir emsal yok. Urfa'da öyle bir emsal yok. Söz konusu arsanın arkasında yeni onarılan Mahmutoğlu Kulesi ve surlar var. Belediye, valilik oradaki tarihi eserlerin ortaya çıkması için çok yüksek paralar veriyor ama maalesef oraya verdikleri inşaat izni ile yapılanlar yok ediliyor. Çünkü buraya otel ve yükseklik serbest kararı çıktı. Siz, Urfa kentini turizm kenti yapmak istiyorsunuz. Orada surları gün yüzüne çıkarıyorsunuz. Ve siz, onun önüne ucube bir otel yapacaksınız. Kesinlikle yanlış. Oradaki yanlışlık bizim hassasiyetimiz" ifadelerini kullanmıştı.

Mahkemenin talep ettiği söz konusu meblağı yatırdıklarını kaydeden Cafer, mahkemenin Urfa'nın lehine bir karar vereceğine inandığını söyledi. Yanında akaryakıt istasyonu ve karşısında özel bir hastane bulunan tartışmalı arsa, şu anda hastanenin otoparkı olarak kullanılıyor.

İŞTE İDARE MAHKEMESİNİN KEŞİF KARARI:

Davacı Mehmet Cafer tarafından, Şanlıurfa İli, Merkez, Kamberiye Mahallesi, 5388 ada, 1 sayılı parselin imar planında plan değişikliği yapılarak "Turizm Tesis Alanı (otel)" olarak belirlenmesine ilişkin Belediye Meclisinin 03.9.2013 tarih ve 88 sayılı kararının iptali istemiyle Şanlıurfa Belediye Başkanlığı'na karşı açılan davada Mahkememizin 17.09.2014 tarihli ara kararı ile mahallinde keşif icrası suretiyle bilirkişi incelemesi yaptırılmasına karar verildiğinden;

13.02.2015 tarihinde icra edilecek olan kesif için saat 12.00'de keşif mahallinde hazır olunması gerektiği Bilirkişi olarak görevlendirilecek olan ve aşağıda isim ve unvanları yazılı bulunan kişilerin bilirkişi olarak görevlendirilmesi hakkında 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu gereğince bir itirazınızın olup olmadığının, bu yazının tebliğ tarihinden itibaren bir hafta içerisinde (itirazınız var ise itirazın sebep ve delilleri ile birlikte yazılı olarak) tarafıma bildirilmesi gerektiği,
Hususu tebliğ ve rica olunur.

HER BAŞKAN BİR ZARAR VERİP GİTTİ

Bu arada Akyürek'in arsasına otel yapacağı bilgisi; Haşimiye Meydanındaki Özdiker Pasajı, Abide'deki Nevali Otel ve Ordu Evi, Cumhuriyet Caddesindeki Asur Otel, Karakoyun üzerindeki Ahmet Bahçıvan İş Merkezini akıllara getirdi. Bulundukları bölgede trafik sorununa ve kentin yapısına verdiği zararla yapıldıkları günden bu yana gündeme gelen bu binalar için dönemin başkanlarına hala tepki gösteriliyor. Bilindiği üzere Asur Oteli ve HaşimiyeÖzdiker Pasajı İbrahim Halil Çelik, Nevali Otel ve Ahmet Bahçıvan İş Merkezi Ahmet Bahçıvan, Ordu Evi ise Ahmet Fakıbaba döneminde yapıldı. Yine Akyürek'in yapmayı düşündüğü otel izni de Fakıbaba döneminde meclisten çıktı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Toprak Mahsulleri Ofisi Ahmet Eşref Fakıbaba Mehmet Akyürek Ak Parti Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title