Haberler

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün Açıklaması

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Toyota'yı Türkiye'de hibrit araç üretmeye davet etti.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Toyota'yı Türkiye'de hibrit araç üretmeye davet etti.

Toyota Fabrikasına gerçekleştirdiği ziyarette konuşan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, otomotiv sektörüne yönelik önemli mesajlar verdi.

Toplantı girişinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ergün, geçen hafta basında yer alan bazı iddiaların ardından bu ziyaretin gerçekleşmesini değerlendirirken; ziyaretin bu haberler üzerine gerçekleşmediğini ve rutin olduğunu söyledi. Ergün ayrıca, üretim yapan fabrikaları sık sık ziyaret ettiğini ve Toyota ziyaretinin de böyle bir amaçla gerçekleştirildiği söyledi.

Toyota Fabrikası konferans salonunda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Toyota Türkiye CEO'su Orhan Özer de, "Geçen

yıl 1,5 milyar doları aşan bir ihracat yapmaktan gurur duyduk. Bu yıl maalesef 62 bin adet araç üreteceğiz. Ancak, 2013 yılında C Segment Sedan üretimi ile tekrar yükselecek kapasitemizin 3 milyar dolar seviyesine ulaşmasını bekliyoruz" dedi.

2013'te üretim konusunda yeni bir çalışmanın içinde olacaklarını dile getiren Özer, şöyle konuştu: "Daha sonrası için yeni bir proje ile bir dünya otomobilinin üretimini üstlenmemiz söz konusu olacak. Bu bizi tekrar Türkiye'nin 1 numaralı sanayi kuruluşu ve ihracatçısı yapacak. 2013'te başlayacak olan yükselişimiz artarak devam edecek. Ülke ve Sakarya'ya

katkı sağlayacağız. En üst seviyede heyecanımızın olduğu dönemde bazı sıkıntılarda yaşıyoruz. Ama atlatacağımızdan kuşkumuz yok. Sayın Bakanımız, Sakarya Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı ve milletvekilimiz ile tüm değerli yöneticilerin fabrikamıza gelmesi moral oldu. İlgi desteğe teşekkür ediyoruz. Bunu hak edeceğiz."

AVRUPA'NIN ÖNEMLİ FABRİKALARINDAN BİRİ

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Sakarya'da bulunan fabrikanın Toyota'nın Avrupa'daki en önemli fabrikalarından biri olduğunu belirterek şunları söyledi: "Geçen ay Japonya'da idik. Toyota yönetim kurulu başkanı ile orada bir araya geldik. Toyota'nın dünya ve Türkiye'deki yerini orada birlikte gördük. Japonya ve Türkiye

arasında ilişkiler uzun zaman önceye dayanıyor. Bu ilişkinin Japon halkı tarafından sevgi ile karşılandığını gördük. Türkiye'deki Japon yatırımları da bizim için çok önemli. Toyota çok önemli yatırımlar gerçekleştirmiş bir kuruluş. Toyota'nın dünyadaki gelişmesine paralel olarak Türkiye'de de yatırımlarının gelişmesini bekliyoruz."

Ergün, Türkiye'nin son yıllarda yükselen değer haline gelmesi ve Türkiye'nin daha önce yaptığı reformlar nedeni ile bu sıkıntılı dönemi çok rahat bir şekilde atlatmasının ekonomisini büyüttüğünü gösterdiğini söyledi.

Türkiye'de bugün 1 milyon 200 bin araç üretildiğini anlatan Ergün şöyle konuştu: "Türkiye'de 4 milyon araç hedefine göre kuşkusuz Toyota'da kendine bir hedef koymaktadır. Eminim, 4 milyon aracın o süreç içinde 500 binden fazlasını Toyota'nın üretmiş olduğu araçlar oluşturacaktır. Buradan bakıldığında ilk etapta 500 binlik üretim gücü ve potansiyelinin harekete geçirilebileceği görülüyor. Toyota'nın burada bir Ar-Ge merkezi kurması lazım. Çünkü, Türkiye'de önemli Ar-Ge eksikleri var. Toyota'nın Türkiye'nin araştırma-geliştirme potansiyelinden yararlanması lazım. Bir başka husus, hafif ticari araç üretiminde de Toyota'nın adım atması, kendisi ve sektör açısından uygun olacaktır.Türkiye'de hafif ticari araç üretimi konusu bütün hafif ticari araç üreticileri tarafından önemsenen bir konu haline gelmiştir. Bunu Toyota'nın da önemli bir konu olarak gündemine almasında fayda olduğunu, kendilerine elbette önerme imkanım oldu."

Toyota'nın ismi Sakaria olarak bir araç üretmesi konusunda isteğini yineleyen Ergün, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir başka husus da 20 yıla yakın zamandır Toyota Türkiye'de üretim yapıyor ve Sakarya'da bu üretimi yapıyor. Artık modellerinden birisinin de Toyota Sakaria adını taşımasının uygun olacağını kendilerine teklif ettik. Bu, sayın başkana çok cazip bir teklif olarak geldi açıkçası. Başkan yardımcısına bu konuyu mutlaka çalışması gerektiğini ifade etmişti. İnşallah önümüzdeki üretim süreçlerinde Toyota Sakarya modelini de artık görmek istiyoruz"

Ergün, hibrit araç üretimi konusunda ise şunları kaydetti: "Toyota'nın araçlarının büyük bir bölümünün her modelin hibridi var. Dolayısıyla hibrit araçlardan da üretim yapılması belki Türkiye'de hibrit araçlarla ilgili vergi düzenlemesinin yapılmasını da yanında getirecektir. Çünkü Türkiye, cari açıkla mücadele eden bir ülke, tamamen ithal kapısını açmak da istemeyiz. Türkiye'de hibrit araç üretimi sözkonusu olursa o zaman hibrit araçlarla ilgili vergisel düzenlemeler de yeniden kolayca ele alınabilir. Nasıl elektrikli araçlarda bu düzenlemeyi yaptık. Bir firmamız elektrikli araç üretmeye başlayınca biz de aynı segmentteki elektrikli araçların yüzde 37 olan özel tüketim vergisini yüzde 3'e indirerek, onun pazarda uygun fiyatla yer almasına imkan sağlamış olduk."

Bakan Ergün, Toyota fabrikasının ardından Arifiye ilçesinde bulunan Otokar'ı ziyaret ederek buradaki çalışmalarla ilgili bilgi aldı. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Toyota Türkiye Nihat Ergün Orhan Özer Sakarya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title