Haberler

Bilal Erdoğan'ın Toplantısı TBMM Gündeminde

Chp İzmir Milletvekili Musa Çam, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu ve TÜRGEV Yönetim Kurulu üyesi Bilal Erdoğan'ın, İzmir'de imam hatip lisesi müdürleri ve İzmir Valisi Mustafa Toprak'ın katılımıyla yaptığı toplantıyı TBMM gündemine taşıdı.

Chp İzmir Milletvekili Musa Çam, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu ve TÜRGEV Yönetim Kurulu üyesi Bilal Erdoğan'ın, İzmir'de imam hatip lisesi müdürleri ve İzmir Valisi Mustafa Toprak'ın katılımıyla yaptığı toplantıyı TBMM gündemine taşıdı. Çam, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk'ün yazılı yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle verdiği önergede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu ve Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan'ın, İzmir'de, imam hatip lisesi müdürleri ile İzmir Valisi Mustafa Toprak'ın da katılımıyla yaptığı toplantıyı hatırlatarak, şu soruları yöneltti.

"Bilal Erdoğan hangi sıfatla böyle bir toplantı düzenlemiştir? İmam hatip müdürlerine hangi sıfatla böyle bir toplantı çağrısı yapabilmiştir? Katılan okul müdürleri bakanlığınızdan izin almışlar mıdır? İzin alınmamış ise, toplantıya izinsiz katılan okul müdürleri hakkında herhangi bir işlem yapılacak mıdır? Basına kapalı olarak yapılan toplantıda hangi konular konuşulmuştur? Milli Eğitim Bakanı olarak, bu toplantılarda alınan kararlar hakkında bilgilendirilmekte misiniz? Milli Eğitim Bakanı olarak siz, Bilal Erdoğan ile imam hatip okulları ve eğitim sistemi ile ilgili fikir alışverişinde bulunmakta mısınız? Milli eğitim politikalarına birlikte mi karar veriyorsunuz? 1 milyon öğrenciyi imam hatip okullarına gönderecek sistemi kurmayı hedeflediğini belirten Bilal Erdoğan'a hangi alanlarda destek olmaktasınız? Bu çalışmaların amacı Erdoğan Nesli'nin inşa edilme projesi midir? Bu toplantı ve projelerin kaynağı nedir? Milli eğitim için ayrılan bütçe böylesi projeler için mi harcanmaktadır?"

"İZMİR VALİSİ'Nİ GÖREVDEN ALMAYI DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ"

Musa Çam, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk tarafından yazılı olarak yanıtlanması talebiyle verdiği önergede de şu soruları yöneltti:

"İzmir Valisi hangi sıfatla ve görev tanımı çerçevesinde böyle bir toplantıya katılmıştır? İzmir Valisi bu toplantıya katılmak için bakanlığınızdan izin almış mıdır? İzin almış ise gerekçesi nedir? Almamış ise sayın valiyi görevden almayı düşünüyor musunuz? Bilal Erdoğan hangi sıfatla böyle bir toplantı düzenlemiştir ve valiye davet göndermiştir? Basına kapalı olarak yapılan bu toplantıda hangi konular konuşulmuştur? Bakanlığınıza, bu toplantıda alınan kararlara ilişkin bilgi verilmekte midir?" - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Bilal Erdoğan Musa Çam İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi? 3 Mayıs Türkçülük Günü kutlama mesajları ve sözleri! 3 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 3 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Şevval ayı ne zaman bitiyor 2024? 3 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! BİM para sayma makinesi ne zaman gelecek, fiyatı ne kadar, özellikleri neler (3 Mayıs CUMA)? Aston Villa Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! A.Villa Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Roma Bayer Leverkusen maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Roma B.Leverkusen maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Slm cnm diyen kız öldü mü? Seleme cenemeler diyen kıza ne oldu TİKTOK? Roma Bayer Leverkusen maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Roma B.Leverkusen maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title