Haberler

Bilal Erdoğan İfade Verdi: İnsan Hak ve Özgürlüklerine Yapılmış Açık Bir Saldırı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, hakkındaki iddialar kapsamında ifade verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, hakkındaki iddialar kapsamında ifade verdi. Erdoğan'ın avukatı Ahmet Özel, müvekkiline karşı kara propaganda yürütüldüğünü ifade ederek, "Mahkum edilmeye, linç edilmeye çalışılması en temel insan hak ve özgürlüklerine yapılmış açık bir saldırıdır" dedi.

Özel, yaptığı yazılı açıklamada, müvekkili Bilal Erdoğan'ın 5 Şubat'ta, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. maddesi ile görevli ve yetkili bölümüne giderek, devam eden bir soruşturmayla ilgili ifadesini verdiğini belirtti.

Cumhuriyet Savcıları tarafından Bilal Erdoğan'a soruşturma dosyası kapsamındaki iddiaların sorulduğunu ve müvekkilinin de tüm iddiaları ayrıntılı olarak cevaplandırdığını ifade eden Özel, soruşturmanın gizliliği ilkesine sadık kalınarak, medyada yer alan "mesnetsiz tüm iddia ve iftiralara" bugüne kadar cevap verilmediğini, özellikle müvekkilinin, soruşturma sürecinde şehir dışında ya da yurt dışında bulunduğuna dair iftira ve yalanların, kendileri tarafından cevap verilecek kadar dahi ciddiye alınmadığını vurguladı.

Özel, açıklamasında "Müvekkilim Bilal Erdoğan'a, soruşturma dosyası kapsamında isnat edilen suçlamalar ise tamamen soyut iddia ve yorumlardan ibarettir. Müvekkilimin sıradan telefon görüşmeleri kaydedilmiş, elde edilen tapeler tamamen keyfi şekilde değerlendirilmiş ve yorumlanmıştır. Aynı şekilde Bilal Erdoğan'ın belli zamanlarda fotoğrafları çekilerek, bu fotoğraflar bir suç isnadı gayesiyle son derece keyfi bir değerlendirmeye tabi tutulmuştur. Müvekkilimin hiçbir şekilde haberinin olmadığı, 3. şahısların yaptıkları telefon konuşmaları da aynı şekilde müvekkilim üzerinde bir suç şüphesi oluşturmak için kullanılmıştır" dedi.

Özel ayrıca şunları kaydetti:

"Şurası son derece açıktır ki, Bilal Erdoğan, kamuoyu tarafından bilinen kimliği nedeniyle siyasete yönelik bir yıpratma operasyonunda algı oluşturmak için mesnetsiz şekilde suçlamalara muhatap kalmıştır. Müvekkilimi karalamak ve şüphe altında bırakmak suretiyle kamuoyu algısı oluşturularak siyasi bir sonuç elde edilmek istenmiş, bu amaç doğrultusunda da hukukun en temel ilkeleri çiğnenmiştir. Ses kayıtları ve görüntüler, hukuka tamamen aykırı şekilde medyaya sızdırılmış, soruşturmanın gizliliği ihlal edilmiş, operasyonun başladığı andan itibaren müvekkilim üzerinden kara bir propaganda yürütülmüş ve daha ilk andan itibaren kimi medyada müvekkilimin suçlu olduğu hükmü verilerek adeta infaz aşamasına geçilmiştir. Ortada somut hiçbir delil yokken, somut hiçbir suç isnadı yokken, illegal şekilde yayınlanan tapelerden yola çıkarak, Bilal Erdoğan'ın mahkum edilmeye, linç edilmeye çalışılması, hukuka, insani değerlere, en temel insan hak ve özgürlüklerine yapılmış açık bir saldırıdır.

Müvekkilim Bilal Erdoğan'ın masumiyetinin en kısa zamanda ortaya çıkması için hukuk mücadelemizi de kararlılıkla sürdüreceğiz."

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Bilal Erdoğan Ahmet Özel İstanbul Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

hüseyin günaydınhuseyingunaydin@hotmail.de:

haklı olduğum halde aynı bilal erdoğan misali beni,de linç etme girişimi için hazırlık çalışmalarında malum kişiler ben ise ne başbakanım ne başbakanın oğluyum sadece vatandaşım o kadar buna ne diyeceksiniz sayın meslektaşım belirtiğim gibi adım belli adresim belli kıblem belli ne bu menfaat ve çıkar ilişkileri uğruna haklı olup haksız duruma düşürmede ne oluyor.

0
0
yanıtYanıtla
x045x045@mynet.com:

FERMAN PADİŞAHINDIR KARŞI GELENİN KELLESİ ALINA...

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title