Haberler

Başbakan'ın oğlu Bilal Erdoğan İfade Verdi

Güncelleme:

Başbakan Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın, geçtiğimiz salı günü ifade verdiği öğrenildi.

25 Aralık'taki "ikinci dalga" rüşvet ve yolsuzluk operasyonu kapsamında ifade vermeye çağrılan ancak savcının verdiği süre içerisinde Adliye'ye gitmeyen Bilal Erdoğan'ın, geçtiğimiz salı günü ifade verdiği öğrenildi.

Başbakan Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı’na 5 Şubat'ta gitti. Adliyede bulunduğu süre içinde Erdoğan’ın yanında avukatları da vardı.

4 SAVCIYA İFADE VERDİ

Bilal Erdoğan, adliyede soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcıları İsmail Uçar, Fuzuli Aydoğdu, İrfan Fidan ve Murat Çağlak'a 25 Aralık soruşturmasıyla ilgili ifade verdi.

ERTUĞRUL ÖZKÖK YAZDI

Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök de, Bilal Erdoğan'ın ifade verdiğini 17 Aralık'taki ilk operasyonda gözaltına alınıp serbest bırakılan iş adamı Ali Ağaoğlu'nun ofisinde öğrendiğini açıkladı.

BİLAL ERDOĞAN'IN AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Bilal Erdoğan'ın avukatı Ahmet Özel, müvekkilinin, soruşturma dosyası kapsamındaki iddiaları ayrıntılı olarak cevaplandırdığını belirterek, "Müvekkilimi karalamak ve şüphe altında bırakmak suretiyle kamuoyu algısı oluşturularak siyasi bir sonuç elde edilmek istenmiş, bu amaç doğrultusunda da hukukun en temel ilkeleri çiğnenmiştir. Müvekkilim Bilal Erdoğan'ın masumiyetinin en kısa zamanda ortaya çıkması için hukuk mücadelemizi de kararlılıkla sürdüreceğiz"ifadelerini kullandı.  

Özel, yaptığı yazılı açıklamada, müvekkili Bilal Erdoğan'ın 5 Şubat'ta, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. maddesi ile görevli ve yetkili bölümüne giderek, devam eden bir soruşturmayla ilgili ifadesini verdiğini hatırlattı.

"TÜM İDDİALARI AYRINTILI OLARAK CEVAPLADI"

 "Cumhuriyet Savcıları tarafından Bilal Erdoğan'a soruşturma dosyası kapsamındaki iddialar sorulmuş ve müvekkilim de tüm iddiaları ayrıntılı olarak cevaplandırmıştır" bilgisini veren Özel, soruşturmanın gizliliği ilkesine sadık kalınarak, medyada yer alan mesnetsiz tüm iddia ve iftiralara bugüne kadar cevap verilmediğini, özellikle müvekkilinin, soruşturma sürecinde şehir dışında ya da yurt dışında bulunduğuna dair iftira ve yalanların, kendileri tarafından cevap verilecek kadar dahi ciddiye alınmadığını belirtti.

"İDDİALAR SOYUT"

Avukat Ahmet Özel, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:  "Müvekkilim Bilal Erdoğan'a, soruşturma dosyası kapsamında isnat edilen suçlamalar ise tamamen soyut iddia ve yorumlardan ibarettir. Müvekkilimin sıradan telefon görüşmeleri kaydedilmiş, elde edilen tapeler tamamen keyfi şekilde değerlendirilmiş ve yorumlanmıştır.

Aynı şekilde Bilal Erdoğan'ın belli zamanlarda fotoğrafları çekilerek, bu fotoğraflar bir suç isnadı gayesiyle son derece keyfi bir değerlendirmeye tabi tutulmuştur. Müvekkilimin hiçbir şekilde haberinin olmadığı, 3. şahısların yaptıkları telefon konuşmaları da aynı şekilde müvekkilim üzerinde bir suç şüphesi oluşturmak için kullanılmıştır.  Şurası son derece açıktır ki, Bilal Erdoğan, kamuoyu tarafından bilinen kimliği nedeniyle siyasete yönelik bir yıpratma operasyonunda algı oluşturmak için mesnetsiz şekilde suçlamalara muhatap kalmıştır.

"HUKUKUN EN TEMEL İLKELERİ ÇİĞNENDİ"

Müvekkilimi karalamak ve şüphe altında bırakmak suretiyle kamuoyu algısı oluşturularak siyasi bir sonuç elde edilmek istenmiş, bu amaç doğrultusunda da hukukun en temel ilkeleri çiğnenmiştir. Ses kayıtları ve görüntüler, hukuka tamamen aykırı şekilde medyaya sızdırılmış, soruşturmanın gizliliği ihlal edilmiş, operasyonun başladığı andan itibaren müvekkilim üzerinden kara bir propaganda yürütülmüş ve daha ilk andan itibaren kimi medyada müvekkilimin suçlu olduğu hükmü verilerek adeta infaz aşamasına geçilmiştir.

Ortada somut hiçbir delil yokken, somut hiçbir suç isnadı yokken, illegal şekilde yayınlanan tapelerden yola çıkarak, Bilal Erdoğan'ın mahkum edilmeye, linç edilmeye çalışılması, hukuka, insani değerlere, en temel insan hak ve özgürlüklerine yapılmış açık bir saldırıdır. Müvekkilim Bilal Erdoğan'ın masumiyetinin en kısa zamanda ortaya çıkması için hukuk mücadelemizi de kararlılıkla sürdüreceğiz." 

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Çağlayan Adalet Sarayı Fuzuli Aydoğdu Bilal Erdoğan Ahmet Özel Güncel - Operasyon Güncel Haberler

500

Yorumlar (269)

Hirsiz Bilooodefaultx@trashmail.net:

3 ay sonra Hirsizlar yavas yavas ortaya cikiyor bari sebebini size aciklayayim! Aloo Fatih olum bütün delilleri yok ettiniz mi? Fatih: Evet Sehzadem. Recep: Peki binlerce Polisi, Savciyi, Hakimi yerinden edip bizim adamlarimizi yerlestirdiniz mi? Fatih: Bütün talimatlariniz yerine getirilmistir Sehzadem. Recep: Tamam öyleyse Adamlarimizi ifadeye gönderebiliriz... Hahaha ayak Millet, gelsin Gemicikler, Villalar, Tokiler, Ayakkabi Kutulari. Bende diyiyorum ki: Haram Zehir Zikkim olsun.

65
3
yanıtYanıtla
AHMET UĞURseegal27@hotmail.com:

NE O BİLAL EFENDİ NEŞEN YERİNDE YİNE BABAN SAĞOLSUN AMA BİZ SİZİ ALLAH a HAVALE EDİYORUZ BAKALIM OZAMANDA SURATIZDAKİ TEBESSÜM OLACAKMI.BU KADAR YETİM HAKKI MAZLUM HAKKI SORULDUĞUNDA NE DİYECEKSİN DÜNYADA GERİZEKALILARI ANDIRIRSINIZ AMA ALLAH ı KANDIRAMAZSINIZ.

55
9
yanıtYanıtla
korkmazmustafa.berk.korkmaz@hotmail.com:

arkadaşlar haber yanlış verildi savcılar bilal oğlanın yanına gitti

50
5
yanıtYanıtla
yilmutmutlu_3@hotmail.com:

vah vah...çok zahmet olmuş ama artık bu millet bu tür tezgahlara doydu...her şey halledildi ayarlamalar yapıldı...taşlar yerine oturtulduktan sonra ifadeye gidiliyor...çok inandırıcı olmuş ama buna değil çapulcular,koyun beyinliler bile inanmazlar.....

49
5
yanıtYanıtla
AKP VAR MI ÖTESİdukombo@hotmail.com:

BAŞBAKANIMIN OĞLUDUR NE YAPSA DOĞRUDUR...HEM ÇALDIYSA NE OLMUŞKİNE.BİZ ÖLÜMÜNE AKP DEMİŞİZ.SİZE NE...

4
47
yanıtYanıtla
i.t.ismettalipoglu@gmail.com:

sizdede başbakan gibi laf çok icraat yok daha akp için öleni bırak ağlayanı bile görmedik

yanıt0
yanıt0
sertale_07@hotmail.com:

bir gün gelir seninkileri de (her şeyİNİ ne varsa ar namus ) çalarsa o zaman susar ağzını açıp bekle yavrucağızz

yanıt0
yanıt0
TOLGAademsimsek01@hotmail.com:

BELLİKİ SEN BALLI MİLYAR DOLARLIK İHALE ALIYORSUN GARDAŞ HAYIRLI İŞLER, YALNZ DOĞMAMIŞ YETİMİN HAKKI BURNUNDAN ILGIT ILGIT GELMESİN...

yanıt0
yanıt0
enginbachen_48@hotmail.com:

koyunlara:ak koyun meler gelir bilal oğlan deyi deyi bilal oğlan güler gelir koyunlarım deyi deyi ayrıca bir atasözü kürler sağırlar birbirini ağırlar...

yanıt0
yanıt0
MANALInodrdro@yahoo.com:

BİLO ARTIK SAKLANMANA GEREK YOK SAVCI İŞİNİ HALLETTİK GELEBİLİRSİN...

45
5
yanıtYanıtla
Tüm 269 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title