Haberler

Bik Genel Müdürü Atalay - Basın Özgürlüğü

BİK Genel Müdürü Atalay, Samsun'da- Atalay: - "Dünyadaki en ileri ülkeler, basın özgürlüğünün en iyi olduğu ülkeler ne kadar özgürse biz o kadar basın özgürlüğünü savunuyoruz"SAMSUN (AA) - Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Mehmet Atalay, "Dünyadaki en ileri ülkeler, basın özgürlüğünün en iyi olduğu ülkeler ne kadar özgürse biz o kadar basın özgürlüğünü savunuyoruz" dedi.

BİK Genel Müdürü Atalay, Samsun'da- Atalay: - "Dünyadaki en ileri ülkeler, basın özgürlüğünün en iyi olduğu ülkeler ne kadar özgürse biz o kadar basın özgürlüğünü savunuyoruz"SAMSUN (AA) - Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Mehmet Atalay, "Dünyadaki en ileri ülkeler, basın özgürlüğünün en iyi olduğu ülkeler ne kadar özgürse biz o kadar basın özgürlüğünü savunuyoruz" dedi.Atalay, Basın İlan Kurumu Samsun Şube Müdürlüğünde, yerel ve ulusal basın mensuplarıyla düzenlenen toplantıda bir araya geldi.Samsun basınının her gün daha iyiye gittiğini gözlemlediklerini anlatan Atalay, "Elinize sağlık. Gazeteleri önümüze aldığımızda 5 yıl öncesiyle arasında çok fazla fark olduğunu görüyoruz. Hakikaten büyük hamleler yapan, diğer illerde örnek gösterdiğimiz gazetelerimiz var" diye konuştu.Bir gazetecinin, kurumun kendisine verdiği cezaıy örnek göstererek, BİK'in bir çok konuda yenilik yaptığını ancak ceza anlayışını değiştirmediğini söylemesi üzerine Atalay, basın ahlak esasları değişmediği sürece, bir şikayet geldiği zaman hangi gazete olursa olsun çok ciddi çalışmalar hazırlayarak, tarafsız bir şekilde cezalar uygulandığını anlattı."Bizim önümüze gelen ne olursa olsun en sağdan en sola, aynı olaylarda aynı kararları veriyoruz" diyen Atalay, çifte standardın olmadığını ifade etti.Atalay, çifte standardın hiçbir şekilde de olmaması gerektiğini dile getirerek, şunları kaydetti: "Vaktiyle böyle kararlar verilmiş midir, verilmiş olabilir. Dava açılabilir. Yargıdaki bütün haklarınızı kullanabilirsiniz, bunda hiçbir sakınca yok. Ama bizim bir vazifemiz var onu yapmaya çalışıyoruz. Bize kanunların verdiği görevler var. Evrensel hukuk kurallarında bir değişiklik olacaksa biz ona tabiyiz. Zaten uymak zorundayız. Her zaman söylüyorum, dünyadaki en ileri ülkeler, basın özgürlüğünün en iyi olduğu ülkeler ne kadar özgürse biz o kadar basın özgürlüğünü savunuyoruz."Atalay, kurumun verdiği kararlarda belge olduktan sonra bir haber doğruysa orada yapacak bir şeyin olmadığını anlatarak, şöyle konuştu: "O gazete lehine karar verilir. Şikayetçi kim olursa olsun ama belge var da haberi sunarken, doğru bir haberi sunarken, hakaret varsa, hakaret içeren kelimeleri yüzünden, kişilik haklarına saldırı varsa ve benzeri birtakım yanlışlar varsa o zaman doğru bir haber yüzünden değil öbür taraftan şikayet ediliyorsanız o taraftan ceza alabilirsiniz. Ama haberiniz doğru, belgeli, herhangi bir kişiyi rencide etmeyecek bir dil kullanıyorsanız, yalan yoksa iftira yoksa sizin ceza almanız söz konusu değil." -BİK Genel Müdürü Atalay

Kaynak: AA / Güncel

mehmet atalay samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title