Haberler

Beytüşşebap'ta Toplu Kurban Kesimi

100 Kurban Kesildi, 240 Aileye Dağıtıldı

100 KURBAN KESİLDİ, 240 AİLEYE DAĞITILDI

ŞIRNAK'ın Beytüşşebap İlçesi'nde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından toplu olarak kesin 100 kurbanın eti, muhtaç durumdaki 240 aileye dağıtıldı.

Beytüşşebay İlçesi Atatürk Meydanı'nda, SYDV tarafından toplu kurban kesimi yapıldı. Kurban kesim ve dağıtım törenine İlçe Kaymakamı Soner Karataşoğlu, Alay Komutanı Yarbay Ramazan Bulut, İlçe Emniyet Müdürü Erman Akkaya, İlçe Müftüsü Yavuz Ataman, Jirki Aşireti Ağası Cemil Öter ile ilçenin gelenleri ve köylerden davet edilen yardıma muhtaç aile temsilcileri katıldı.

100 kurbanlık koyunun kesildiği Atatürk Meydanı'nda Kaymakam Karataşoğlu, kesim öncesi korumalara, çocukların alandan uzaklaştırılması talimatını vererek örnek bir davranış sergiledi. Kaymakam Karataşoğlu, kesilen kurbanlık etini dağıtırken, köylerden gelen yaşlı erkek ve kadınlarla kısa sohbetler yaparak, başka ihtiyaçlarının olup olmadığını sordu. Köylüler de Türkçe bilmediği için Kaymakam Karataşoğlu'na Kürtçe cevaplar verdi.

Törende konuşan İlçe Kaymakamı Soner Karataşoğlu, bayramların birlik, kardeşlik ve ortak yaşama bilincini geliştirme adına çok önemli bir aktivite olduğunu belirterek, "Hep beraber burada kesilen kurbanların inşallah Beytüşşebap için, Şırnak ve ülkemiz için kazaların, belaların kötülüklerin defin adına onların azalması adına inşallah güzel adımların atılacağına inanıyoruz. Bizler vatandaşlarımıza sizlere hizmet için buradayız. Verdiğimiz bu kurbanlarımızı, askerimizi ve kamu kuruluş çalışanlarımızı her türü beladan kurtarmasını Allahtan dua ediyoruz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÜKÜMÜ

-------------------------------

- Kesilecek kurbanların kasaplar eşliğindeki görüntüleri

- Kurban kesiminde çocukların alandan uzaklaştırılması

- İlçe kaymakamı ve beraberindekiler kesim sırasında dua ederken

- Kasapların kurbanları kesmesi

- Vatandaşlarla bayralaşma

- Kaymakam Karataşoğlu'nun vatandaşlarla sohbet etmesi

- Kaymakam Karataşoğlu'nun konuşması

- Kurban etinin dağıtımı

- Genel ve detay görüntüler

(Haber-Kamera: Emin BAL/BEYTÜŞŞEBAP (Şırnak), DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title