Haberler

BEYPER Zirveye Damgasını Vurdu

Güncelleme:

BEYPER, Kartepe Grenpark otelde düzenlediği "Gelecek Geldi ya Şimdi " başlıklı Perakende zirvesine katıldı.

Kısa adı BEYPER olan, Dayanıklı Tüketim ve Beyaz Eşya Perakendecileri Derneği 8-9 aralık 2012 tarihinde Retail News dergisi ve Türkiye Perakendeciler Federasyonunun Kartepe Grenpark otelde düzenlediği "Gelecek Geldi ya Şimdi " başlıklı Perakende zirvesine katıldı. Bu yıl 2.si düzenlenen zirveye Beyper'den 8 üye katılırken Türkiye genelinde kurulmuş olan 14 Perder derneği ve üyeleri, Sponsor firma temsilcileri, Devlet üst düzey yetkilileri ve Basından bir çok gazeteci 2 gün boyunca toplantıları takip etti.

Zirvenin ilk gününde Organizasyon komitesi başkanı ve eski Milletvekili Ali Bayramoğlu konuşmasında Perakende yasasına değinerek " Hiç kimse perakende yasası istemiyor , herkes kendi yasasını istiyor" dedi.2 gün boyunca süren etkinlikte gıda perakendeciliği konusunda bir çok konu ele alınırken ,yerel perakendecilerin kendilerini geliştirmeleri için konularında uzman bir çok konuşmacı toplantıya renk kattı.

Zirvenin 2.günü Beyper Saymanı Yavuz ERENDEMİR'in davetlisi olarak otele gelen Kartepe Kaymakamı Mustafa Ünaldı , Beyper üyeleri ile bir araya gelerek bir sohbet toplantısı yaptı. Toplantıda Kartepe de yaptığı ve yapmayı planladığı projelerden bahseden Ünaldı ,evlilik okulu projesi ile Beyper üyelerinin dikkatini çekti.Projesinden kısaca söz eden Ünaldı şunları söyledi; " Türkiye de boşanma oranları çok arttı bu oranlar Türkiye ye paralel olarak ilçemizde de çoğaldı araştırmalar her 3 evlilikten birinin boşanma ile sonuçlandığını gösteriyor, ilçemizde bu konuda çalışmalara başlamak istiyoruz, bu çalışmalarda; psikologundan din görevlisine kadar 12 uzman görev yapacak çiftler evlenmeden önce başvuruda bulunarak bizden destek alabilecekler biz kaymakamlık olarak önce çiftin annesi ve babası ile temasa geçeceğiz, ayrıca okulu bitiren çiftlere sertifika vereceğiz"

Kaymakam Mustafa ÜNALDI'nın girişimleri ile Eşme Ayvasının, cezerye haline getirilmesinden bahsedildi. Ayva Cezeryesi toplantıya katılan iş adamlarına ikram edildi. İş adamlarının beğenisini toplayan cezeryenin Türkiye genelinde satışının yapılması için çalışmalar başlatılacak. Bu çalışmalara BEYPER'in doğrudan destek vereceği belirtildi.

Toplantının sonunda Beyper adına Türkiye Perakendeciler federasyonu Genel Koordinatörü Gurbet Altay Kartepe Kaymakamı Mustafa Ünaldı'ya günün anısı olarak bir hediye taktim etti. Yönetim Kurulu başkanı Şahin Mersin ve üyelerinin katıldığı 2 günlük zirve 9 Aralılık Pazar günü sona erdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Ünaldı Türkiye Kartepe Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title