Haberler

Ukraynalıların Rusya'yı protestoları devam ediyor

Güncelleme:

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarına tepkiler sürüyor.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarına tepkiler sürüyor. Bugün de Beyoğlu Odakule önünde toplanan İstanbul'da yaşayan Ukraynalılar, Rusya'ya karşı eylemlerine devam etti.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının 5'inci gününde de Rusya'ya yönelik tepkiler sürüyor. Bugün de Beyoğlu Odakule önünde toplanan İstanbul'da yaşayan Ukraynalılar, eylemlerine devam etti. Ellerindeki pankartlarla ve bayraklarla bir araya gelen grup, Rus lider Putin aleyhine attıkları sloganlarla Rusya'nın Ukrayna'yı işgalini protesto etti.

"BİZ SAVAŞMIYORUZ KENDİ TOPRAĞIMIZI KORUYORUZ"

Protestolara katılan Ukraynalılardan Tatyana Özyıldız, "Savaş devam ediyor. Putin haber verdi, ben konuşmaya hazırım dedi ama yalan. Devamlı olarak Kırım'dan tanklar geçiyor. Binlerce tank Ukrayna'ya girdi. Bizim askerler çok güzel karşılık veriyor ama maalesef iki taraftan da çok kayıp var. Ruslar bizim topraklardan gitsinler. Yeter biz savaşmak istemiyoruz. Biz savaşmıyoruz kendi toprağımızı koruyoruz. Onlara karşı hislerimiz şu an sadece nefret ama savaşmak istemiyoruz. Benim abim ve babam orada. Ben onlardan bir gün haber alamadım ancak bu gece alabildim. Telefonlarını kapatıyorlar çünkü Ruslar direkt toplu mobil telefonlara vuruş yapıyorlar roketlerle" diye konuştu.

(Murat Horoz - Gülşah Kahveci / İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Beyoğlu Ukrayna Rusya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title