Haberler

Beykoz'un Siyasi Parti Başkanları İstişare Toplantıları'nda Buluştu

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek'in ev sahipliğinde ilçeye dair gelişmelerin, sorunların ve çözüm önerilerinin görüşüldüğü istişare toplantısında bir araya geldi.

2/B'den kentsel dönüşüme, eğitim yatırımlarından turizme, istihdamdan yeni projelere tüm konuların görüşüldüğü, bir ilçe belediye başkanın ev sahipliğinde tüm siyasi parti başkanlarına yönelik ilk kez düzenlenen toplantıya katılım yoğun oldu.

İBB Beykoz Korusu Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen buluşmaya AK Parti Beykoz İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Gürkan, CHP Beykoz İlçe Başkanı Nagihan Akan, BDP Beykoz İlçe Başkanı Menderes Kaya, Saadet Partisi Beykoz İlçe Başkanı Burhan Öz, HAS Parti Beykoz İlçe Başkanı Tahsin Torun, BBP Beykoz İlçe Başkanı Gökhan İnce, DSP Beykoz İlçe Başkanı Mehmet Yanç ile partilerin yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Toplantıya katılanları "Hepimiz 250 bin nüfuslu Beykoz ailesinin bir ferdiyiz. Beykozluların emrindeyiz. Beykoz için yapabileceklerimizi ortak akılla bulmak ve değerlendirmek üzere bu buluşmayı tertip etmiş bulunuyoruz. Beykozluluk şuuru ve bilincini dikkate alarak hareket eder ve bu toplantıya katkı sunarsak çok daha güzel bir ilçe tesis ederiz" sözleriyle selamladı.

Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek selamlama konuşmasının ardından siyasi partilerin başkanlarına söz verdi.

AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Yardımcısı Mustafa Gürkan: "Birlik ve beraberlik ülkemizin en fazla ihtiyaç duyduğu konu. Hepimiz farklı siyasi partilerde görev yapıyoruz fakat hepimizin bir ortak isteği var ülkemizin iyi bir noktaya gelmesi ve daha da gelişmesi, tüm siyasi partilerin bu amaç için çalıştığı kanaatindeyim. Bizleri bu platformda buluşturan belediye başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Belediye başkanının davetinin çok anlamlı olduğunu ifade eden CHP Beykoz İlçe Başkanı Nagihan Akan; "Ana muhalefet partisi olarak belediye meclisine verdiğimiz önergelerle siyasete dâhil oluyoruz. Görüyorum ki bu toplantıya mecliste grubu bulunmayan partilerin temsilcileri de davet edilmiş. Güzel bir çalışma yapılmış. CHP olarak iyi olan her şeye destek vermeye hazırız. Davetiniz dolayısıyla sizi kutluyor, çalışmalarınızda başarılar diyorum" diye konuştu.

BDP İlçe Başkanı Menderes Kaya ise "Taleplerimizi yüksek sesle konuşmak, tartışmak, dile getirmek ve bu doğrultuda kolektif karar almak ortak sorunların çözümü için çok faydalı olur. İlk defa tüm siyasi partilerin bir ilçe başkanı tarafından ağırlandığını bir ortamda yer alıyorum. Umarım bu çalışma sürekli hale gelir ve tüm ülke geneline yayılır" temennisinde bulundu.

Çelikbilek: "2/B'den Sonra Beykoz Daha İyi Şekillenecek"

Tüm siyasi partilerin daha iyi bir ülke tesis etmek üzere çalıştıklarını ifade eden Çelikbilek 2/B arazileriyle ilgili gelen sorular üzerine ise şunları söyledi: "2/B insanları yaşadıkları yerlerden çıkarma yasası değil aksine onlara yaşadıkları yerleri kazandırma yasasıdır.

Hükümetimiz bu konuda çok ciddi adımlar attı. Bizde ilçe sakinlerimizin ödeme şartlarını i ilgili yerlere aktardık, taksitlendirmeyle ilgili gereken girişimlerde bulunduk. 2/B'den sonra ilçemiz daha iyi şekillenecek."

Beykoz'da kentsel dönüşümün önemini de vurgulayan Çelikbilek, "Biz bu konuda öncü olmak istiyoruz.

Vatandaşlarımızın ortak kullandığı alanlarda dönüşüm yapmamız lazım. Eski yapılara çözüm bulmak, yollarımızın genişletilmesi, binalarımızın depreme karşı güçlendirilmesi lazım. İlçemiz tamamı sit alanı konumunda.1995 yılından bu yana sit alanı olmanın verdiği sıkıntıları yaşıyoruz. Sitin kalkması için gerekli girişimlerde bulunduk "diye konuştu.

İlgili kurumlar nezdinde yapılan girişimler sonucunda eğitim alanında bir birinden değerli pek çok projeyi ilçeye kazandırdıklarını söyleyen Çelikbilek, Türk-Alman Üniversitesi, Medipol Sağlık Üniversitesi, Beykoz Lojistik Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi'nin Beykoz'u eğitim alanında cazibe merkezi haline getireceğini sözlerine ekledi.

Toplantı ilçedeki siyasi partilerin 6 ayda bir buluşma kararının ardından sona erdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa İlker Gürkan Ak Parti Beykoz Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title