Haberler

Beyaz Saray'dan Erdoğan-Biden görüşmesine ilişkin açıklama! Zirvede NATO ittifakına vurgu yapılmış

Güncelleme:

Beyaz Saray'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden arasında gerçekleşen telefon görüşmesine ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Görüşmede Gazze'deki savaşın ele alındığına ve Biden'ın Türkiye ile Yunanistan arasındaki yakınlaşmaya olan desteğini dile getirdiğine yer verilen açıklamada, zirvede NATO ittifakının güçlü olmasının önemine de vurgu yapıldığı ifade edildi.

Beyaz Saray, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden arasındaki görüşmede, Gazze'deki savaşın ele alındığını ve Biden'ın, Türkiye ile Yunanistan arasındaki yakınlaşmaya olan desteğini dile getirdiğini bildirdi.

BEYAZ SARAY'DAN ZİRVEYE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Beyaz Saray, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden arasındaki telefon görüşmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamaya göre, iki lider, İsrail'in saldırılarının devam ettiği Gazze'deki son durumu ele aldı ve bölgeye insani yardımın artırılması ile Gazze'deki sivillerin korunmasının önemi konusunda mutabık kaldı. Biden, İsrail'e olan desteğini de yineledi.

NATO İTTİFAKINA VURGU YAPILDI

Görüşmede ayrıca NATO İttifakının güçlü olmasının önemine vurgu yapılırken, Biden, İsveç'in ivedi şekilde ittifaka katılması konusundaki beklentisini paylaştı. Açıklamada, "Başkan Biden, Türkiye ile Yunanistan arasında son dönemdeki yapıcı adımlara olan desteğini dile getirdi." ifadelerine de yer verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Beyaz Saray Yunanistan Türkiye Saray Gazze Nato Uluslararası İlişkiler Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title