Haberler

Besihanede Çıkan Yangında 46 Küçükbaş Hayvan Son Anda Kurtarıldı

Kütahya'nın Simav İlçesi'nde, bir besihanede çıkan yangında 46 küçükbaş hayvan son anda kurtarıldı.

Kütahya'nın Simav İlçesi'nde, bir besihanede çıkan yangında 46 küçükbaş hayvan son anda kurtarıldı.

Bugün saat 22.30 sırlarında İlçeye bağlı Gümüşsu Beldesi'nde Sedat ve Hamdi Aykan kardeşlere ait besihanede ilk belirlemelere göre elektrik kontağından yangın çıktı. Besihaneden dumanlar çıktığını gören çevredekiler durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Bu sırada besihanede alevlerin büyüdüğünü gören vatandaşlar 46 küçükbaş hayvanı alevlerin arasından çıkarmayı başardı. Yangına ilk müdahaleyi vatandaşlar ellerindeki kovalar ve su hortumlarıyla yaptı. İhbar üzerine gelen itfaiye ekipleri, saman ve ot balyalarının yanmasıyla bir anda bütün besihaneyi saran alevlere müdahale etti. İtfaiye ekipleri, besihaneyi yaklaşık 1 saatlik çalışmanın ardından çevredeki binalara sıçramadan söndürdü.

Yangında kullanılamaz hale gelen tek katlı betonarme besihanede maddi hasar meydana geldi. İtfaiye ekiplerinin yaptığı incelemede yangının elektrik kontağından çıktığı belirlendi. İşletme sahibi Sedat ve Hamdi Aykan kardeşler, tek tesellilerinin can kaybının yaşanmaması olduğunu söyledi, küçükbaş hayvanlarını da yangından kurtaran köylülere teşekkür etti.

Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

MY(SSA) - Tahya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kütahya Gümüşsu Simav Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title