Haberler

Belediye katı atıktan enerji üretiyor

NİĞDE Belediyesi Katı Atık Depolama Tesisi'nde, Sıfır Atık Projesi kapsamında çalışma yürütülüyor.

NİĞDE Belediyesi Katı Atık Depolama Tesisi'nde, Sıfır Atık Projesi kapsamında çalışma yürütülüyor. Tesiste plastik, cam gibi katı atıklar ayrıştırılarak yeniden ekonomiye kazandırılıyor. Elde edilen metan gazı da elektrik üretimi için kullanılıyor.

Kent merkezine 8 kilometre uzaklıktaki Katı Atık Depolama Tesisi'nde ayda ortalama 550 ile 600 megavat elektrik üretimi yapılıyor. Aylık üretilen 550 ile 600 megavat elektrikten yaklaşık 250 bin TL elektrik üretimi yapılarak belediye bütçesine katkıda bulunuluyor. Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Sıfır Atık Projesi'nin israfın önlenmesi adına ekonomik anlamda belediye bütçesine değer kattığını söyledi. Metan gazının küresel ısınmaya büyük etkisi bulunduğuna belirten Başkan Özdemir, "Katı atık depolama tesisimizde metan gazı yakılarak elektrik üretimi yapılıp özel bir elektrik şirketine satarak belediye bütçemize katkı sağlıyoruz. Depolama tesisinde atıkların azaltılması konusunda önemli çalışmalar yapılmakta.  Katı atık depo işletme birliğimiz tarafından toplanan atıklardan oluşan metan gazından elektrik üretmek üzere 2015 yılında özel bir firmaya 10 yıllığına kiraya verilmiş olup üretilen elektrik miktarından birliğimize yüzde 25 katkı payı ödemektedir. Aylık üretilen elektrik miktarı 550 ile 600 megavattır.  Burada aylık ortalama 6 bin konuta yetecek elektrik üretimi yapılmaktadır" dedi.

Katın Atık Birliğinin Hıdırlık Mevkiinde bulunduğunu, 85 hektar alana sahip olan, 26 belediyeden ve il özel idaresiyle birlikte 27 üyeden oluştuğunu anlatan Başkan Emrah Özdemir, "Katı atıkta günlük ortalama 250 ile 300 ton arasında çöp depoluyoruz.  Katı atıktan elektrik üretimi ayda 800 megavata kadar yükseliyor. Birliğimiz olarak da yaklaşık olarak da 250 bin TL kadar da çöpten üretilen elektrikten belediye destek geliyor. Çevre sağlığı için, toplum sağlığı için çok büyük bir amaca hizmet ediyor" diye konuştu.

- Niğde

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Niğde Haberler

Bakmadan Geçme

CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title