Haberler

Belediye Başkanı'na Saldırıya 5.5 Yıl Hapis

Güncelleme:

Ak Partili Mustafa Poyraz'a tüfekle ateş ederek bacağından yaralayan Battal Kenger'e, 5.5 yıl hapis cezası verildi.

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Ak Partili Mustafa Poyraz'a tüfekle ateş ederek bacağından yaralayan Battal Kenger'e, 5.5 yıl hapis cezası verildi.

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, geçen yıl 20 Ağustos'ta, Ramazan bayramının 2'nci günü Yusuflar Mahallesi'ndeki teyzesini ziyarete gitti. Başkan Poyraz, otomobilinden inmesi ardından belediyeye hizmet veren taşeron firmada çalışan ve işine son verilen 37 yaşındaki Battal Kenger'in av tüfeği ile ateş etmesi sonucu sol bacağından vuruldu. Kenger, kendisini işten çıkardığını iddia ettiği Başkan Poyraz'a yardım etmek isteyenleri de havaya ateş ederek engelledi. Bir süre sonra kaçan Kenger polis tarafından yakalanırken, Belediye Başkanı Poyraz ise, hastanede tedavi edildi.

Başkan Poyraz, kaldırıldığı Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nde bir süre tedavi gördükten sonra taburcu edilirken, saldırgandan şikayetçi oldu. Savcılığa ifade veren Poyraz, "Teyzeme bayram ziyaretine giderken saldırıya uğradım. O sıra tanımadığım ve ismini sonradan öğrendiğim kişi, tüfekle ateş ederek beni yaraladı. Yre yığıldım, bana yardım edilmesini engellemek için de etrafa ateş etti. İsmini sonradan öğrendiğim bu kişinin ne zaman işten çıkarıldığını bilmiyordum. Kendisi belediyenin hizmet aldığı şirketlerden birisinin işçisiymiş. Şikayetçiyim ve cezalandırılmasını istiyorum" dedi.

5.5 YIL CEZASI

Olayın ardından tutuklanan Battal Kenger hakkında; 'Kasten adam yaralama' ve 'Silahla tehdit' suçlarından 5 yıldan 20 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Kahramanmaraş 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına; tutuklu yargılanan Battal Kenger ile yurt dışında olan Belediye Başkanı Poyraz'ın avukatları Ahmet Özdemir, Vahit Bağcı ve Fırat Görgel katıldı. Duruşmada söz alan Başkan Poyraz'ın avukatları; eyleminin adam öldürmeye teşebbüs olduğunu söyleyip, buna gerekçe olarak sanığın olay öncesinde hazırlık yaparak beklemesini ve olay sonrasında yardım yapılmasını engellemesini göstererek üst sınırdan cezalandırılmasını istedi.

Duruşmada son savunmasını yapması istenen tutuklu sanık Battal Kenger Belediye Başkanı'nı öldürme ya da yaralama kastı bulunmadığını iddia ederek, "İşten çıkarıldıktan sonra benim çıkarılışımın nedeni olarak bildiğim belediye başkanına kızgınlığım vardı. Başkana husumet besledim ve teyzesine bayram ziyaretine geldiğini görünce evden tüfeği aldım. Beni niye işten attığını sorunca başkan beni itekleyince sinirlendim ve korkutmak amacıyla yere doğru ateş ettim. Amacım öldürmek veya vurmak değildi. Yalnızca korkutmak istemiştim. Başkanın yanındakiler bana saldırınca kendimi ve ailemi korumak için ateş etmek zorunda kaldım. Başında bekleyip yardımı engellemedim. Mahkemede dinlenen tanıklar başkanın akrabalarıdır ve beyanlarını kabul etmiyorum. Suçsuzum, tahliyemi ve beraatımı istiyorum" dedi.

Mahkeme heyeti; tutuklu sanık Battan Kenger; 'Kasten adam yaralama' suçundan 3, olayın sonrasında çevredekilere yönelik 'Kimse yaklaşmasın silahla vururum' tehdidinden dolayı da 2.5 yıl olmak üzere toplam 5.5yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Umre ziyareti için yurt dışında bulunan Başkan Mustafa Poyraz'ın pazartesi günü Kahramanmaraş'a döneceği belirtildi. - Kahramanmaraş

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Necip Fazıl Kısakürek Mustafa Poyraz Kahramanmaraş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title