Haberler

Beldenin 25 Yıllık Su Sorunu Halkın Desteğiyle Çözüldü

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Belde halkının kazı çalışmaları, - Belde halkının su borusu döşemesi, - Belediye Meclis Üyesi Levent Tatlı'nın açıklaması, - Vatandaşlardan Nuri Çelik'şin açıklaması, - Vatandaşların çalışmalarından detay, Beldenin 25 yıllık su sorunu halkın desteğiyle çözüldü Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Büyükçiftlik beldesinin 25 yıllık su sorunu, belediye ve halkın iş birliğiyle çözüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Belde halkının kazı çalışmaları, - Belde halkının su borusu döşemesi, - Belediye Meclis Üyesi Levent Tatlı'nın açıklaması, - Vatandaşlardan Nuri Çelik'şin açıklaması, - Vatandaşların çalışmalarından detay, Beldenin 25 yıllık su sorunu halkın desteğiyle çözüldü Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Büyükçiftlik beldesinin 25 yıllık su sorunu, belediye ve halkın iş birliğiyle çözüldü. Alınan bilgiye göre, Büyükçiftlik Belediyesi, 25 yıllık su sorununu çözmek için beldeye 10 kilometre uzaklıktaki Meydanbelek Yaylası'ndaki kaynaktan su getirilmesine karar verdi.Bunun üzerine engebeli arazinin 5 kilometrelik kısmı iş makineleriyle, 5 kilometrelik kısım ise belde halkı tarafından kazma ve küreklerle kazıldı.Tesisatın döşenmesinde de büyük çaba sarf eden vatandaşlar, 20 günlük çalışmanın ardından beldenin su sorunun çözdü. Belediye Meclis Üyesi Levent Tatlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, belde halkıyla beraber büyük emek verilerek köyün su ihtiyacını karşıladıklarını belirtti.Belediye imkanlarının kısıtlı olduğunu aktaran Tatlı, şunları söyledi: "300 haneli beldemiz yaklaşık 25 yıldır su sorunuyla boğuşuyordu. Bu nedenle beldenin 10 kilometre yukarısındaki yayladan su getirmeyi planladık. Kısıtlı imkanlarımıza rağmen bu yıl vatandaşlarımızla el ele vererek su ihtiyacımızı giderdik. Tüm çalışmalarımızı vatandaşlarımızla beraber yapmaya çalıştık. Gerçekten köylülerimizin büyük bir desteği oldu. Su sorununu giderdiğimiz için çok mutluyuz. Bu sudan sadece vatandaşlarımız değil, geçim kaynağımız olan hayvanlarımız da yararlanabilecek."Belde halkına suyun ücretsiz verileceğini aktaran Tatlı, "Su sorunumuzu halkımızla beraber çözdüğümüz için vatandaşlarımızdan su için ücret almayacağız. Yani belde halkına su ücretsiz verilecek. İnşallah vatandaşlarımızla beraber daha güzel çalışmalar sürdürürüz" diye konuştu.Vatandaşlardan Nuri Çelik ise, köylülerin dayanışması sonucunda beldenin su sorunun çözüldüğünü belirterek, "Köylü belediye iş birliğiyle yaklaşık 20 gündür çalışıyoruz. Köyümüzün en büyük sıkıntısını giderdik. Şartlar çok ağır, iş makinelerinin çalışamadığı yerlerde kazma küreklerle çalıştık. Ücret almadan gönüllü olarak buradayız. Bugün netice aldığımız için de mutluyuz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Büyükçiftlik Nuri Çelik Yüksekova Hakkari Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title