Haberler

Belçika'da terör örgütünden provokasyon! Türkler müdahale etti ortalık yangın yerine döndü

Güncelleme:

Belçika'nın Limburg bölgesinde PKK yandaşlarının arabalarına terör örgütünü simgeleyen paçavralar ve elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterlerini asarak sergiledikleri provokasyona Türklerin müdahale etmesiyle ortalık yangın yerine döndü. Türk asıllı bir vatandaşın darp edildiği görüntülerin servis edilmesi üzerine gerilimin tırmandığı olay sırasında bazı araçlar ateşe verilirken, çok sayıda polisin olay yerine sevk edilmesiyle sükunet sağlandı.

Belçika'nın Limburg bölgesindeki Heusden-Zolder ilçesinde terör örgütü PKK yandaşlarının provokasyonuna Türk asıllı vatandaşlar tepki gösterdi. Olaylar sırasında arbede yaşandı ve bazı araçlar ateşe verildi. Polis müdahale ederek sükuneti sağladı.

Belçika'da terör örgütünden provokasyon! Türkler müdahale etti ortalık yangın yerine döndü

TERÖR ÖRGÜTÜ PAÇAVRALARIYLA TUR ATTILAR

Başkent Brüksel'e yaklaşık bir saat kadar uzaklıktaki Heusden-Zolder'de nevruzla ilgili sözde kutlamalardan dönen PKK yandaşları, arabalarında terör örgütü PKK'yı simgeleyen paçavralar ve elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterleriyle tur attı. Sloganlar da atan PKK yandaşları, Türk asıllı vatandaşların yoğunluklu yaşadığı caddeden geçti. Türkler, gruba tepki gösterdi. Bunun ardından arbede yaşandı. Bazı araçların ateşe verildiği olay mahalline çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Belçika'da terör örgütünden provokasyon! Türkler müdahale etti ortalık yangın yerine döndü

TÜRK ASILLI VATANDAŞI DARBETTİLER

Polis, olayların sıçradığı Houthalen-Helchteren ilçesinde gruba tazyikli suyla müdahale etti. Heusden-Zolder Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, provokasyon amaçlı konvoya katılanların Türk asıllı bir vatandaşı darbettiğini söyledi. Gül, "60 yıldır burada Batı Avrupa Türkleri olarak yaşıyoruz. Daha önce belediyemizde böyle bir olaya rastlamadık. Belediyemizin nüfusunun hemen hemen dörtte biri Türk kökenli vatandaşlarımızdan oluşuyor." diye konuştu.

Belçika'da terör örgütünden provokasyon! Türkler müdahale etti ortalık yangın yerine döndü

YOLLAR KESİLDİ, GİRİŞLER KAPATILDI

Devlet yetkililerinin olayların başlaması üzerine gerekli ehemmiyeti gösterdiğini dile getiren Gül, civar kent ve ülkelerden terör örgütü yandaşlarının da gelerek olaylara karışacağı söylentileri üzerine polisin ilgili yolları kestiğini, girişleri kapattığını aktardı. Gül, vatandaşları sükuneti korumaya davet etti.

Belçika'da terör örgütünden provokasyon! Türkler müdahale etti ortalık yangın yerine döndü

HABER SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN YAYILDI

Houthalen-Helchteren Belediye Başkanı Alain Yzermans, yerel basına yaptığı açıklamada, olayların, PKK yandaşlarının konvoyu sırasında bir Türk gencin saldırıya uğraması sonucunda başladığını, bunun sosyal medyadan hızla yayılması üzerine olayların büyüdüğünü anlattı.

Belçika'da terör örgütünden provokasyon! Türkler müdahale etti ortalık yangın yerine döndü

POLİS SABAHA KADAR DEVRİYE GEZECEK

Yzermans, durumun halihazırda kontrol altına alındığını, polisin sabaha kadar devriye gezerek teyakkuzda kalacağını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Abdullah Öcalan Belçika PKK Güvenlik Uluslararası İlişkiler Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (19)

BUĞRA EMRECİKSİN:

Nasıl bir virüssünüz arkadaş siz Dünya'nın her yerinde sorun çıkartıyorsunuz, rahat durmuyorsunuz. Japonya da bile Kürt sorunu yarattınız bari Belçika da rahat durun.

306
44
yanıtYanıtla
BUĞRA EMRECİKSİN:

Bu arada vatansever Kürtlere sözüm yok, sözüm bölücülük yapan, terör örgütü sempatizanı olan Kürtleredir.

yanıt207
yanıt29
Güray Dilli :

Yakında çözüm süreci başlasın derler

yanıt35
yanıt5
JY:

HEPSINI SINIR DISI EDIN.

156
42
yanıtYanıtla
Özgür Bulut:

Hahahhaha nereye

yanıt1
yanıt1
Bordo Bere:

TÜRKLERDE BIRLIK YOK

143
23
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

çoğu kendini Türk olarak kabul etmiyor bi tarafı sıkışınca Türküm diyor yalnız Atatürkün kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu kabul edenlere Türk denir öbürlerine ise ne denir bilemem

yanıt88
yanıt95
ahyed yıldız:

Türk olmayan kardeşlerimiz ne olacak peki. Türk olup düşman olan var, Kürt olup kardeş olan da var. Lazım olan Irk birliği değil islam birliği.

yanıt71
yanıt48
Demir Acer:

Heusden Zolder uzun bir cadde var genelde Türk ler kaliyor o caddede pkk nin kara parasını akliyan üç yada dört mekan var kesinlikle onlarin işidir, Belçika hükümetin izni sayesinde pkk kara parasi aklaniyor.

59
3
yanıtYanıtla
bekir yapici:

sadece belcikada degil avrupanin bir cok yerinde pkk yandaslari bilhassa 2. el araba ve uyusturucu üzerinden kara para akliyorlar ve malesef ikdidarda dünyada örnegi görülmemis sekilde nerden buldunuz diye sormayacagiz yeterki dövizinizi bize getirin diyerek bilerek veya bilmiyerek adeta bu hainlere ve diger kara para aklayicilarina uyusturucu baronlarina sanki yol gösteriyor böyle olmamali.

yanıt15
yanıt0
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title