Haberler

Bekar Erkekleri Aşkla Dolandırıyorlar

Güncelleme:

Almanya'da yaşayan bir çok bekar Türk erkeği, internetten tanıştıkları kadınların tuzağına düştü.

Almanya'da yaşayan bir çok bekar Türk erkeği, internetten tanıştıkları ve aşık oldukları kadınlar tarafından dolandırıldı.

Bu yöntemin son kurbanları Almanya'nın Oldenburg kentinde yaşayan Behçet Dümen (36) ile Lingen'de yaşayan İrfan Yavuz (48) oldu.

İnternette sosyal paylaşım ağlarında resim ve videolarını yükleyerek ağlarına düşen bekar erkekler ile bir süre konuşan ardından 'Yanında olmak istiyorum ama gelecek param yok' diyen kadınlar bir çok kişinin parasını alarak dolandırdı.

Lingen'de yaşayan İrfan Yavuz, internet'de Nuriye A. isimli Bulgar bir kadınla tanıştığını, kadının güzel bir Türkçe konuştuğunu söyleyerek, 'Sanal alemde konuşa konuşa bir birimize ısındık. Nuriye dediğim bayan sık sık beni sevdiğini ve yanıma gelmek istediğini söylüyordu. Bir süre sonra ben onu yanıma almaya karar verdim ve 'Yanıma gelebilirsin' dedim. Benden bilet istedi. Uçak bileti alıp gönderdim. Sonra bazı masraflar için para istedi, ben onlar içinde para gönderdim. Bana işlerini ve havaalanında olduğunu söyledi. Tabi bu arada hep ben arıyorum. Bana yine çağrı bıraktı, aradım. Uçağa binebilmesi için 500 Euro'ya ihtiyacı varmış. Alel acele onu da havale ettim. Çünkü oraya kadar gelmiş dönmesin dedim. Yine çağrı attı ve miktarın 500 değil 1500 olduğunu, yanlış anladığını ve 1000 Euro daha gerektiğini söyledi. Ben o zaman dolandırıldığımı anladım. Çünkü buna benzer haberleri gazetede okumuştum. Ama kendisine yanımda para olmadığını söyleyip telefonu kapattım. İrtibatı kesmedim. Adresini öğrendim ve polise gittim. İnterpol aracılığıyla kadını en sonunda yakalattım ve hakkında dava açtım. Bunlar tam bir çeteymiş. Bizim gibi safları kandırıp paralarını alıyorlarmış. Sakın bu tür insanlara kanmayın? diye konuştu.

HAYALLERİM YIKILDI

Behçet Dümen ise dolandırılmaktan son anda kurtulduğunu söyledi. İrfan Yavuz'un kendisini uyarması üzerine kadınla irtibatı kestiğini anlatan Dümen, 'Ben de bir Bulgar bayanla internette tanıştım. Bayan yanıma gelmek itiyordu. Benden para istedi. Göndermedim 'atla otobüse gel' dedim. Bana Macaristan sınırında olduğunu bildirdi ve yine para istedi. Tam gönderecekken İrfan Yavuz başından geçenleri bana anlattı. Ben de uyandım. Bayanı arayıp önce küfrettim, sonra da telefonu kapattım. Tek zararım hayallerim yıkıldı ve telefon konuşmasına çok para verdim? dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İrfan Yavuz Oldenburg Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title