Haberler

BDP'li Zozani: Polis ve Askerler Bizden Değildir

Güncelleme:

BDP Hakkari Milletvekili Zozani, "Polis ve askerlerden oluşan 5-6 bin devlet oyu var. Biz onları bize gelmeyecek oylar olarak hesaplıyoruz." dedi.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Hakkari Milletvekili Adil Zozani, Yüksekova'da 65 bin seçmenin sandık başına gideceğini belirterek, "Polis, asker gibi oylardan oluşan 5-6 bin devlet oyu var. Biz onları bize gelmeyecek oylar olarak hesaplıyoruz. Zaten biz halkımızın birliğinden bahsederken onlar bizim hesabımızda yok çünkü onlar bizden değiller" ifadelerini kullandı.

İlçeye 25 kilometre mesafede bulunan Büyükçiftlik beldesinde düzenlenen seçim bürosu açılış törenine; BDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, Şemdinli Belediye Başkanı Sedat Töre, BDP Hakkari il ve ilçe yöneticileri, BDP Hakkari il, ilçe ve belde belediye eş başkan adayları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Büyükçiftlik BDP Seçim Bürosu'nun açılış kurdelesi; Büyükçiftlik Belediye Eş Başkan Adayı Özlem Metin ile Hakkari Belediyesi Eş Başkan Adayı Dilek Hatipoğlu tarafından kesildi.

"65 BİN OYUN 60 BİNİNİ BDP ALACAK"

BDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani ise, Kürtçe yaptığı konuşmasında, Yüksekova'da 65 bin seçmenin sandık başına gideceğini belirterek, "Polis, asker gibi oylardan oluşan 5-6 bin devlet oyu var. Biz onları bize gelmeyecek oylar olarak hesaplıyoruz. Zaten biz halkımızın birliğinden bahsederken onlar bizim hesabımızda yok çünkü onlar bizden değiller. O yüzden iddiamız o dur ki, Hakkari bölgesi ve özelde Yüksekova mıntıkası için iddiamız şudur ki, 60 bin oyumuz var, 60 bin oy kullanılacak, o 60 bin oyu da BDP alacak. O konuda şüphemiz yok. Halkımız birlik halindedir. Halkımız artık öyle bir noktaya gelmiş ki, artık kimsenin gidip onlardan oy istemesine gerek yok" ifadelerini kullandı.


"KÜRTLER BAŞARIYA ULAŞACAK"

Açılış törenine katılan kitleye hitaben ilk konuşmayı Büyükçiftlik Belediye Başkanı ve Eş Başkan Adayı Rüştü Zeydan yaptı. Tüm katılımcılara teşekkür eden Zeydan, yaklaşan yerel seçimlerde tüm Kürdistan'da ses getirecek bir başarı elde edeceklerini belirterek, "Umuyorum ki biz Kürtler bu seçimde birliğimizi güçlendirerek başarıya ulaşacağız" dedi.

"BDP BU HALKIN YÜZ AKIDIR"

Zeydan'ın ardından konuşan BDP Büyükçiftlik Belediyesi Eş Başkan Adayı Özlem Metin ise, BDP'nin halk partisi olduğuna vurgu yaparak, "Bizler özgür yurttaşlar olarak kendi kendimizi yönettiğimiz demokratik özerkliğin inşasında hep beraber çalışacağız. Sayın Öcalan'ın biz kadınlara biçtiği bu tarihi görevi en iyi şekilde tüm kadın arkadaşlarımızla yerine getireceğimizden hiçbirinizin kuşkusu olmamalıdır. Özgür yurttaşlar artık sistem partilerinin gerçek yüzünü biliyor. BDP ise bu halkın yüz akıdır, halkın hizmetkarıdır. Hep beraber özgür yarınları inşa edeceğiz. Ben ve bu mücadeledeki bütün kadın arkadaşlarımız, Kürt halkına hak ettiği hizmeti ve değeri vermek için var gücümüzle çalışacağız. Rojava devriminin bir kadın devrimi olduğunu hepimiz biliyoruz. Biz Kuzey Kürdistanlı kadınlar da Kürdistan devrimindeki yerimizi aldık. Bu uğurda çalışacağız. Bu bağlamda Sayın Öcalan ve Rojava'nın devrimci halkını selamlıyorum. Büyükçiftlik artık benim evim ve hep beraber evimizi güzelleştireceğiz" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından tören sona erdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Büyükçiftlik Adil Zozani Yüksekova Hakkari Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (58)

karsvictor.louis@free.fr:

fasist, irkci, bolucu, hain, nankor, bi milletsiniz, ama ama cok IRKCISINIZ FASISTSINIZ

22
35
yanıtYanıtla
VATANDAŞvatan@das.com:

BDP DE BİZDEN DEĞİL VATAN HAİNLERİ... TERÖRİST OLMAYAN KÜRD KARDEŞLERİM HARİİİİİİİİİİİÇÇÇÇÇÇ.

43
13
yanıtYanıtla
URFA 63man_tgx63@hotmail.de:

Kardes bu ülkede Türküm diyen herkes senin kardeşindir.ama Kürdüm diyen ya bölücüdur.ya vatan hainidir.artik normal karşılıyor uz.bunlari beni kendi kimliğimle. Kabul eden kardeştir yoksa bu kardeşiz.laflari bayatladi.be kardeş

yanıt0
yanıt0
MÜCAHİT 61ysnckr6161@hotmail.com:

urf 63 birgünde şöyle yapıcı bir yorumunu görelim hem kışkırtıcı hem milleti fşistlikle kafatsçılıkla suçla hemde herkese klavyeden kürtçülük ateşle sen sadece cicili bicili lf üretiyosun yzdıklarınla eleştirdiklerin aynı kafa frkında değilsin

yanıt0
yanıt0
tarantinotarantino@hotmail.com:

ulan vatan hainleri ... sizi asmak lazım ibret-i alem olsun diye

35
12
yanıtYanıtla
BAĞDEŞTLİalaaddinok21@hotmail.com:

ben BDP li değilim ama bu haber doğru verilmemiştir adam söylemek istediği Askerler ve polisler BDP ye o vermiyor bizden değil kelimesini de bu medya yapıştırmıştır

29
15
yanıtYanıtla
ahmetahmetcelik6364@hotmail.com:

evet haklısın zaten türkiyenin başına ne geldiyse bazı yalancı medyaların yüzünden meydana geliyor. ALLAH sizi bilidiği gibi yapsın siz o bahsettiğim bazı medyaları ALLAHA havale ediyorum. hemen söylene herşeyi çarpıyorlar bilerek yanlış çevirip ortalığı karıştırıyorlar. ALLAH bu haber için yazdıkları başlığa bakın.

yanıt0
yanıt0
aziz soyluazizsoylu@hotmail.com:

Bagdesti kardes,Olumlu gozle bakarsan dedigin dogru ancak ' Zaten biz halkımızın birliğinden bahsederken onlar bizim hesabımızda yok çünkü onlar bizden değiller' diye bir soz de kullaniyor.Burada bir OTEKILESTIRME var.Yani su inkar edilemezki 'onlar KURT degil,bizden degil' demek istiyor.Burasi yanlis ve cok tehlikeli.

yanıt0
yanıt0
hakan niğdekuzey_kurtlari@hotmail.com:

Bu adamların KÜRTLER demesine sinir oluyorum.kürtlere kurban olun fitneciler

27
12
yanıtYanıtla
hakan niğdekuzey_kurtlari@hotmail.com:

ben ne diyorum sen de diyorsun????ben bu dtp lilerin tüm kürtlerin sözcüsüymüş gibi davaranmasına sinir oluyorum.

yanıt0
yanıt0
Tüm 58 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title