Haberler

BDP'li Kaplan Bu Zulüm Hiç Bir İktidarı Uyakta Tutmaz

Bdp Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Berkin Kaplan'ın ölümünden büyük üzüntü duyduklarını belirterek, Hükümeti aklını başına toplamasına davet ediyoruz.

Bdp Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Berkin Kaplan'ın ölümünden büyük üzüntü duyduklarını belirterek, Hükümeti aklını başına toplamasına davet ediyoruz. Bu zulüm payidar olmaz ve hiçbir iktidarı da ayakta tutmaz dedi.

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, seçim çalışmalarını Şırnaklı esnafları ziyaret ederek sürdürdü. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Kaplan. Berkin Elvan'ın ölümünden büyük üzüntü duyduğunu dile getirerek, Bugün kalbimiz paramparça. En ufak gösteride güvenlik görevlileri acımasızca TOMA'larla, fişeklerle saldırıyor. Eğer Türkiye kamuoyu geçmişte Uğur Kaymaz öldüğünde, Ceylan Önkol öldüğünde, Yahya Menekşe panzer altında can verdiğinde bunların hesabını verseydi bugün Berkin Elvan ölmezdi. Hükümeti aklını başına toplamasına davet ediyoruz. Bu zulüm payidar olmaz ve hiçbir iktidarı da ayakta tutmaz. Bu gerginlik ortamında, bu sosyal gerilim ortamında seçim atmosferini zehirleyen bir yaklaşımın kabul edilemeyeceğini ifade etmek istiyoruz. Hükümetin neden hala faillerin ortaya çıkarmasının cevabını bekliyoruz dedi.

PARTİMİZDE BÖYLE BİR ÇAĞRI OLDUĞUNDA YERİNİ ALACAKTIR

Meclis'e bakanlarla ilgili gelen fezlekeye değinen Kaplan, Bizim fezlekeler nasıl okunuyorsa, kim olursa olsun bakanlar olsa onların okunması lazım. Doğru harekette muhalefetin birlikte hareket etmesinden daha doğal bir şey yok. Eğer bir hukuk devleti olsaydık zaten bunun soruşturması açılırdı, araştırması açılırdı, doğru dürüst yargı işlerdi. Maalesef bu işlemediği için Meclis'in toplanması için karar yeter sayısı dışında toplanma yeter sayısı var. 185 kişiyle toplanır 135 kişi ile de karar verilir. Bu nedenle partimizde böyle bir çağrı olduğunda yerini alacaktır dedi.

Son dönemlerde HDP'ye yapılan saldırılara tepki gösteren Kaplan, Alçaklar diyorum ben tek kelimeyle. Hani diyorlardı siz buralarda yoktunuz Karadeniz'de, Ege'de, Trakya'da, Akdeniz'de seçimlere giremezdiniz, burada çalışmıyorsunuz. Girince de, gladyo artıkları, çete artıkları, darbeci artıkları, ulusalcı, ırkçı, faşist bir güruh kol kola vermiş saldırıyorlar. Valinin, kaymakamın, emniyet müdürünün gözetiminde. Belediye başkanı itfaiye araçları getirip o tabelaları indiriyorlar. O tabelaları indiren birilerinin demokrasiyle, hukukla asla alakası yok. O tabelaları indirenleri eğer AK Parti hükümeti indirmezse, bu halkla AK Parti tabelasını indirecektir. Bunu da demokratik olarak sandıkta yapacaktır. Bu kadar ayrımcı, bu kadar çifte standart, bu kadar zalimce bir yaklaşımla HDP'ye saldırı yapanlar, şunu iyi bilsinler, Türkiye Cumhuriyeti 800 bin metrekarenin her karış toprağında, tapusunda iştirak hissemiz var. Hepimiz bu tapunun ortağıyız. BDP'side, HDP'side, azınlıkları da, Alevisi de her kesimin müşterek hissesine tabidir. Hepimiz bu müşterek hisseyi istediğimiz yerde kullanırız, siyaset yaparız. Çanakkale'deki şehitlerimiz, bu dangalaklar, bu faşistleri için ölmedi. Bunu da bilmelerini isteriz. Hadlerini bilsinler dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Berkin Elvan Uğur Kaymaz Şırnak Bdp Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs ANKARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs ANKARAY bedava mı? 1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
title