Haberler

Bdp'li Buldan: İlk Defa Eşimin Katilleriyle Yüzleşeceğim

Güncelleme:

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlayan davaya, eşi Savaş Buldan'ı faili meçhul cinayete kurban veren BDP'li vekil Pervin Buldan da katıldı.

1993 yılında dönemin Altındağ Nüfus Müdürü Abdulmecit Baskın'ın öldürülmesi olayına karıştıkları iddiasıyla haklarında dava açılan aralarında eski Emniyet Müdürü Mehmet Ağar'ın da bulunduğu 12 kişinin yargılanmasına bugün Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı.

Olaydan 20 yıl sonra açılan davanın ilk duruşmasına, eşi Savaş Buldan'ı faili meçhul cinayete kurban veren BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan da katıldı.

Buldan, eşinin de katilleri olduğu iddia edilen sanıklarla ilgili duruşmadan tweetler paylaştı.

İşte o tweetler:

* Mehmet Ağar bugün, Altındağ Nüfus Müdürüyken katledilen Mecit Baskın olayından yargılanacak. Adliyedeyiz.

"İLK DEFA YÜZLEŞECEĞİM"

* Duruşma henüz başlamadı. Bu davadan tutuklu bulunan Ayhan Çarkın ve Ziya Bandırmalıoğlu'nu bekliyoruz. Bu iki isim aynı zamanda Savaş Buldan'ın da katilleri. İlk defa eşimin katilleriyle yüzleşeceğim.

"TAM BİR KATİLLER SERİSİ"

* Korkut Eken ve Ercan Ersoy da burada. Tam bir katiller serisi.

"İÇİMDE FIRTINALAR KOPUYOR"

* Ayhan Çarkın ve Ziya Bandırmalıoğlu geldiler. İçimde fırtınalar kopuyor.

*Ayhan Çarkın savunma yapıyor ve ağlıyor: "Güneydoğuda onurlu,namuslu misafirperver bir halk olan Kürt halkıyla tanıştım. Bize onları terörist olarak tanıttılar.İki tarafın anasını ağlattar.Askerinde, dagdakilerinde. "

Kaynak: ANKA / Güncel

Pervin Buldan Savaş Buldan Bdp Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title