Haberler

BDP'li Ata : Halkımız Bu Kirli Tezgahı Biliyor

Güncelleme:

Batmanda çıkan olaylarda yaşamını yitiren Özcan Temel'in cenazesine katılan Bdp Milletvekili Ata, "Erdoğan bizzat taziyeye katılmalıydı" dedi.

Önceki akşam Yavuz Selim Mahallesinde çıkan olaylarda kurşunların hedefi olan Özcan Temel'in taziyesine binlerce kişi katıldı.

BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, BDP Parti Meclis Üyeleri Nezir Gürcan, Meliha Varışlı, İl Eş Başkanları Serdar Atalay, Rahşan Çarboğa, BDP' ve HDP Batman İl Yöneticileri, STK temsilcileri ile kalabalık bir kitle katıldı. Taziye çadırı önünde açıklama yapan BDP Batman Milletvekili her ne kadar gözaltılar yaşansa bile halen olayın açığa çıkarılmadığını, olayın ve cinayetin faili meçhul bırakılmak istendiğini belirtti.

Ak Parti Hükümetinin geçmişe dair Ergenekon ve Jitem gibi oluşumların üzerine gittiğini gösterse de, halen Batmanda 500'den fazla faili meçhul cinayetin olduğunu belirten Ata, "1990'lı yıllarda Batmanda yaşananlar o dönemde kimler tarafından yapıldığı herkesçe biliniyordu.

Hükümet vesayetle savaşağını belirtti bu nedenle Jitem ve Ergenekon dosyalarını açtı. Halkımız bu nedenle tavrını koydu. O dosyaların Fırat'ın doğusunda gizemli kalmaya devam etti. Hatta Başbakan 'bizim dönemimizde faili meçhul yoktur' dedi ama Roboski'yi görmezden geldi. Hatta Batmanda halen faili meçhul cinayet işlendi. Bu tabloyu biz bir kere daha görmüştük. Sayın Başbakan 10 gün önce ellerini sıktığın kişilerin elinde silah olduğunu bilmiyor Musun? " dedi.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Meliha Varışlı Serdar Atalay Batman Bdp Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title