Haberler

BDP'den 'Rojava' Çağrısı

Güncelleme:

BDP Batman Milletvekilli Ayla Akat Ata, düzenlediği basın toplantısında 'Çözüm Süreci ve Rojava' konularında açıklamada bulundu.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Batman İl Örgütü, 29 Ağustos Perşembe Günü Batmanda düzenlenecek olan ' Rojava' Mitingi nedeniyle bildiri dağıttı. BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata ve partililer Kültür Mahallesinde bulunan semt pazarında bildiri dağıttılar. Kadınları mitinge davet eden Ata, esnafları da ziyaret ederek miting hakkında bilgiler verdi. Ayrıca BDP Parti Meclis Üyesi Meliha Varışlı, Milletvekili Ayla Akat Ata, İleşbaşkanı Rahşan Çarboğa, Belediye Başkan Yardımcısı Gülistan Akel, basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Milletvekili Ata, Suriye Rojava, Çözüm Süreci ve Mısır olayları hakkında bilgi verirken, tüm Batmanlıları da 29 Ağustos günü yapılacak olan mitinge davet etti. Suriye'de yaşanan insanlık dramına dikkat çeken BDP'li Ata, "Suriyedeki dramdan en çok etkilenen sivil Kürt Halkı için yapılan yardım etkinlikleri, sınır kapılarının kapalı olması nedeniyle ulaşmamakta. Eğer kapılar kapatılacaksa Çekiç Güç'lere kapatılmalıdır. Kürtlerin katliamına yemin eden tüm gruplara kapatılmalıdır. Bilinsin ki Kürtler yıllardır kendi varlıklarını korumaya davem ettiler ve barış-demokrasi için mücadelelerine devam edeceklerdir. 29 Ağustos saat 16.00'da yapılacak olan mitingin öncülüğünü kadınlar, anneler üstlenecek. Hükümetin demokratikleşme yönünde adım atmasını bekliyoruz. Bu seviyeye bedel ödeyerek geldik. Bugün hala çocuklarının kemiklerinin nerede olduğunu bilmeyen anneler var. Bizler, İkiztepe (Gırbereşk) Mezarlığını ziyaret ederek bir mesaj vereceğiz. Biz her türlü katliam kınıyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Meliha Varışlı Batman Rojava Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title