Haberler

BDP'den Operasyonlar Durdurulsun Açıklaması

BDP Hakkari İl örgütü, çetebaşı Abdullah Öcalan'a uygulandığını ileri sürdüğü tecritin kaldırılması ve özgürlüğünün sağlanması, askeri ve siyasi operasyonların durdurulması, anadilde eğitim gibi taleplerin karşılanması için cuma namazından sonra...

BDP Hakkari İl örgütü, çetebaşı Abdullah Öcalan'a uygulandığını ileri sürdüğü tecritin kaldırılması ve özgürlüğünün sağlanması, askeri ve siyasi operasyonların durdurulması, anadilde eğitim gibi taleplerin karşılanması için cuma namazından sonra basın açıklaması yaptı.

BDP Hakkari il Örgütü binası önünde yapılan basın açıklamasına BDP Hakkari il Başkanı Mehmet Sıddık Yıldırım, Belediye Başkan Vekili Şaban Alkan ve 200 civarında vatandaş katıldı. Basın metnini okuyan BDP İl Yöneticisi Mesut Özdemir, Öcalan üzerindeki ağırlaştırıılmış tecritin kaldırılmasını ve özgürlüğünün sağlanması, askeri ve siyasi operasyonların durdurulması ve anadilde eğitim taleplerin karşılanmasını istedi. Özdemir, şöyle konuştu:

"Kürtlerin özgürlük, anadilde eğitim, siyasi tutukluların serbest bırakılması, sayın Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin derhal kaldırılması, özgürlüğüne kavuşturulması sağlanmalıdır. Kürtlerin bu haklı taleplerini karşılamayan AKP hükümeti şiddet ve katliamlarla bertaraf etmeye çalışmaktadır. Ama onlar şunu bilsinler ki; bu halk öyle direnecek ki; ne İdris Naim Şahin gibi faşistler, ne de diktatör Erdoğan bu direnişleri karşısında durmayacaktır. Bu halk yüzyıllardır onuru için başkaldırdı ve direndi. Bundan sonra da ayakta olacak ve direnecektir. AKP hükümeti Kürt halkına ihaneti dayatmaya çalıştığını, ama bu halk asla ihanet etmeyecektir. Başta sayın Öcalan olmak üzere bütün değerlerine sonuna kadar sahip çıkacaktır."

BD-(FE/AAA) - Hakkari

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Öcalan Mesut Özdemir Mehmet Sıddık Hakkari Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title