Haberler

Bchp'den 'Çözüm Sürecı'nı Anlatma' Heyeti

CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören baskanligindaki, Kocaeli Milletvekili Mehmet Halil Kaplan, Bursa Milletvekili Sena Kaleli, Gaziantep Milletvekili Mehmet Seker, PM Üyeleri Ibrahim Yener, Dursun Bulut, Çetin Soysal, Hüseyin Saygili, CHP Istanbul...

Chp Manisa Milletvekili Hasan Ören baskanligindaki, Kocaeli Milletvekili Mehmet Halil Kaplan, Bursa Milletvekili Sena Kaleli, Gaziantep Milletvekili Mehmet Seker, PM Üyeleri Ibrahim Yener, Dursun Bulut, Çetin Soysal, Hüseyin Saygili, CHP Istanbul Il Baskan Yardimcisi Serdil Dara Odabasi, Adiyaman Eski Milletvekili Sevket Köse ve Kadiköy Belediye Baskan Aday Adayi Aykut Nuhoglu'nda olusan heyet ilk olarak Van Ferit Melen Havaalani'nda partililer tarafindan karsilandi. Heyet üyeleri CHP Van Il Baskanligini ziyaret etti. Heyet Baskani Hasan Ören, Genel Baskan Kemal Kiliçdaroglu tarafindan görevlendirildiklerini, 'Çözüm süreci&ne CHP'nin katki sundugunu söyledi. Dogu ve Güneydogu'da alginin yanlis lanse edildigini belirten Ören, Biz de partimizin baris sürecine nasil baktigini, fikrinin ne oldugunu somut olarak anlatmak için basta sivil toplum kuruluslari olmak üzere bir çok kesimle görüsmek üzere Van'a geldik dedi.

FİDANA CAN SUYU DÖKERSEK HUZUR IÇINDE OLACAGIZ

Bir hafta boyunca bölgede çesitli illerde görüsmeler yapacaklarina dikkat çeken Milletvekili Ören, Van'dan sonra Agri, Kars, Ardahan'da bütün kesimlerle iç içe olarak CHP'nin baris sürecinin neresinde oldugunu ve ne kadar katki sundugunu anlatacaklarini söyledi. Ören, söyle devam etti

Yapacagimiz konusmalarda inatlasma derdinde degiliz. Yakalanmis bir firsat var. Bu firsata, fidana cansuyu dökebilirsek, katki sunarsak CHP olarak huzur içinde olacagiz. Geçen hafta Adiyaman ve Malatya'da yaptigimiz toplantilar verimli oldu. Toplantilarda Türkiye'nin bütünlügünü, görmek istedigi görüntüleri yakaladik.

BÖLGE HASSAS

CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, bölgenin 'hassas' konumda oldugunu anlatirken, söyle konustu

Bölge, baris sürecinin devam etmesini istiyor. Projelerimizi anlatabilmek için vatandasin ayagina gitmemiz lazim. Sanki CHP baris süreci içinde hiçbirsey yapmiyor. Kanun teklifleri vermiyor, soru önergeleriyle konuya destek vermiyor gibi bir algi vardi. Yaptigimiz görüsmelerde elimizdeki dokümanlar, bilgilerimiz, ürettiklerimizi ortaya kodugumuzda bunun böyle olmadigi anlasildi. Biz ne yapacagimizi anlatmak istiyoruz. Vatandas barisla ilgili fisatin kaçmasindan sonra ikinci firsatin olmayacagina inanmamaya baslamis.

DARBE KARSI ÇIKTIGIMIZ BIR YÖNETIM BIÇIMIDIR

CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, darbe karsiti olduklarini, Misir ve Suriye'de olanlari tasvip etmediklerini söyledi. Ören, söyle konustu

Ülkenin veya dünyanin neresinde olursa olsun darbeler her zaman bizim karsi çiktigimiz bir yönetim biçimidir. Sandik esasina inanmis, sandiktan çikan sonçlari içine sindirmis partinin mensuplariyiz. Misi ve Suriye'de olani da kiniyoruz. Darbe kabul edilebilecek bir sey degildir. Türkiye'de bunca sorun varken Misir'la ilgili 24 saat yayin devam ediyor. Hassasiz ve konuyla ilgili beyanatlarimiz var. Türkiye'de bir baris süreci var herkes diken üstünde yasiyor. Bunu bir an evvel sonuca ulastirmamiz gerekiyor. Simdi Türkiye yalnizlasmaya basladi. Bütün Avrupa, Amerika'dan hatta Ortadogu ülkelerinden, bu Kasimpasali agziyla konusmalara tepkiler gelmeye basladi. Sorunlarin çözüm yeri halk iradesiyle tesekkül etmis parlamentodur. Sorunlari kapali kapilar arkasinda çözmeye kalkarsaniz o sorunlari çözmenin ötesinde, daha çözülemez hale getirirsiniz. Su anda mevcut iktidar bu yöntemi seçiyor. Bu yöntem Türkiye'nin dis siyasetinde de çok fazla itibar görmedi. Sifir sorun ile basladigimiz noktadan sorunsuz hiçbir komsu ülkemiz yok. Bugün Genel Bakanimiz Irak'ta. Maliki sikayet ediyor. Türkiye içislerimize karismasin. Libya'da, Suriye, Misir'da sikayet ediyor. Türkye Islam alemi içinde sayginligi olan daha ileri demokrasinin oldugu bir ülkedir. Mustafa Kemal'in söyledigi gibi 'Biz komsularimizla iyi geçinip komsularimizin içislerine karismayiz'dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Hasan Ören Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title