Haberler

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici Hakkında Suç Duyurusu

Güncelleme:

Gelecek Partisi Genel Sekreteri Hasan Seymen, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin sosyal medyada paylaştığı görsel ve açıklamaları nedeniyle suç duyurusunda bulundu. Seymen, Destici'nin hakaret suçu işlediğini belirterek kamu davası açılmasını talep etti.

Gelecek Partisi Genel Sekreteri Hasan Seymen, aralarında CHP, İYİ Parti, DEM Parti, Gelecek Partisi, DEVA Partisi'nin de yer aldığı 25 partinin logosunun ve isminin bulunduğu görseli "Türkiye Cumhuriyeti devletini ve Türk milletini terör eylemleriyle teslim almaya çalışanlar hüsrana uğrayacaktır" notuyla sosyal medyada paylaşan Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici hakkında suç duyurusunda bulundu. Seymen, Ankara Cumhluriyet Başsavcılığı'na yaptığı başvuruda, Destici'nin hakaret suçu işlediğini belirterek hakkında kamu davası açılmasını talep etti.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici geçtiğimiz gün X hesabında aralarında CHP, İYİ Parti, DEM Parti, Gelecek Partisi, DEVA Partisi'nin de bulunduğu 25 partinin logosunun ve isminin yer aldığı bir görsel paylaştı. Destici, paylaşımında; "Seçimlerde terör örgütünün siyasi şubesi ile işbirliği yapıyorsanız; onların işbirliği yaptıkları ile ortaklık ediyorsanız; birtakım menfaatler için mutabakat metinleri imzalıyor ve bir kaç bakanlık-koltuk için PKK'nın, TİKKO'nun, DHKPC'nin partileri ile aynı adaya oy istemişseniz; bugün yaptığınız sahte kınamaların milletimiz nezdinde hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. Kimse unutmasın: Türkiye Cumhuriyeti devletini ve Türk milletini terör eylemleriyle teslim almaya çalışanlar hüsrana uğrayacaktır" ifadelerini kullandı. Destici'nin paylaşımı ve açıklaması sosyal medyada tepki çekti.

Gelecek Partisi Genel Sekreteri Hasan Seymen, Destici'nin söz konusu paylaşımını yargıya taşıdı. Seymen, Destici hakkında bugün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunarak hakaret suçu işlenildiği gerekçesiyle kamu davası açılmasını talep etti. Seymen'in avukatı aracılığıyla yaptığı başvuruda, "Müvekkilin Genel Sekreterlik görevini yaptığı gelecek Partisi, üyeleri ve müvekkil hakkında 'onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat etmek' suretiyle hakaret suçunu işlemiş, bu paylaşımını, herkesin rahatlıkla erişebileceği X isimli sosyal medya hesabı üzerinden yapmak suretiyle de hakaret suçunu alenen işlemiştir. Yerel seçimlerin yaklaştığı bugünlerde gerçeğe aykırı beyanlarda bulunmak suretiyle Müvekkilin Genel Sekreterliğini yaptığı siyasi partiye zarar verecek nitelikte paylaşımlar yapması iyi niyetle ve ifade özgürlüğü ile açıklanamaz. Hem şüphelinin tanınmış ve kamuya mal olmuş bir siyasetçi olması hem de paylaşımının en yaygın olarak kullanılan sosyal medya platformunda yayınlanmış olması göz önünde bulundurulduğunda suç fiilinden geniş kitlelerin bilgisi olduğu, böylece hem Gelecek Partisi'ne hem bu partinin üyesi ve Genel Sekreteri olan müvekkilin şahsına zarar vermiştir" denildi.

Dilekçede, "Gerekli araştırmanın yapılarak şüpheli Mustafa Destici, hakkında TCK'nun hakarete ilişkin maddesi ve Sayın Savcılık tarafından re'sen araştırılacak ilgili maddeler uyarınca kamu davası açılmasına karar verilmesini vekaleten saygıyla arz ve talep ederim" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Mustafa Destici Gelecek Partisi Hasan Seymen Suç Hukuk Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title