Haberler

Baykal'ı Koltuğundan Eden Kaset Skandalında Nesrin Baytok İfade Verecek

Güncelleme:

Deniz Baykal'ı, partisinin genel başkanlık koltuğundan eden kaset skandalına ilişkin soruşturmada, Nesrin Baytok "tanık" sıfatıyla ifadeye çağrıldı.

Türk siyasi hayatında önemli bir dönüm noktası olan ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ı, partisinin genel başkanlık koltuğundan eden kaset skandalına ilişkin soruşturmada, sürpriz bir gelişme yaşandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'a ait olduğu ileri sürülen görüntüler ile ilgili soruşturma kapsamında CHP eski Ankara Milletvekili Nesrin Baytok, "tanık" sıfatıyla ifadeye çağrıldı.

Alınan bilgiye göre, soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı, Baykal'ın eski Özel Kalem Müdürü ve eski CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok'un "tanık" sıfatıyla ifadesinin alınmasına karar verdi.

Savcı, bu kapsamda Baytok'u davetiyeyle ifadeye çağırdı.

ESKİ MHP'LİLERİN DOSYASIYLA BİRLEŞTİRİLMİŞTİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Baykal'a ait olduğu ileri sürülen görüntüler ile 2011'de bazı isimlerin MHP'den istifasına yol açan bazı görüntülerle ilgili soruşturma dosyalarını, "özel hayatın gizliliğine yönelik eylemlerin Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) tarafından gerçekleştirildiğine ilişkin şüpheler" üzerine birleştirilmesine karar vermişti.

Savcılığın birleştirme kararında şu ifadelere yer verilmişti:

"Müştekilere ait olduğu iddia edilen ve internet ortamında yayınlanan video görüntülerini çeken, internet ortamında yayınlanan olay faillerinin eylemlerinin icrasındaki benzerlikler gözetildiğinde aynı örgütsel yapı tarafından gerçekleştirildiğine ilişkin beyanlar, deliller elde edildiği ve bu yönüyle her iki soruşturma evrakı arasında fiili ve hukuki irtibat bulunduğu anlaşıldığından, her iki soruşturma evrakının birleştirilmesine karar verilmiştir."

MHP'nin o dönemdeki genel başkan yardımcıları Mehmet Ekici, Osman Çakır, Ümit Şafak, Deniz Bölükbaşı, Recai Yıldırım, Metin Çobanoğlu, Bülent Didinmez, eski Genel Sekreter Cihan Paçacı ve eski Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Taytak ile eski milletvekili İhsan Barutçu'ya ait olduğu iddia edilen görüntüler 21 Mayıs 2011'de medyaya yansımıştı.

İhsan Barutçu dışındaki isimler partideki görevlerinden istifa etmiş, milletvekili adaylığından da çekilmişlerdi. İstifa etmeyen Barutçu ise partiden ihraç edilmiş ve seçimlere bağımsız aday olarak girerek milletvekili seçilmişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, görüntülerin elde edilmesi ve yayınlanmasıyla ilgili sorumluların cezalandırılması için suç duyurusunda bulunulması üzerine soruşturma başlatmış, ancak dosya yetkisizlik kararıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmişti.

Yetkisizlik kararında, aynı eylemler nedeniyle, dönemin özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliğince soruşturma yürütüldüğü belirtilmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da soruşturma dosyasını yetkisizlik kararı vererek, tekrar Ankara'ya göndermişti.

Kaynak: AA / Güncel

İhsan Barutçu Nesrin Baytok Deniz Baykal Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne? GÜNAY KODAZ KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Günay Kodaz nereli, kaç yaşında? MEHMET TOLGA AKALIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Mehmet Tolga Akalın nereli, kaç yaşında?
500

Yorumlar (6)

bfb:

gençer birbirini sevmiş

12
2
yanıtYanıtla
ils:

salak izmirli atatürkcüyüm, vatan bölünmez dersin gidersin atatürkcü maskesi altinda ici bosaltilmis CHPKK ya oy verirsin bunlara oy vermekle halbukisem en büyük vatan hainligini izmirli olarak sen kendin yaparsin, cemil bayik chp yle birleselim diye bosuna demiyor bir düsüsnün acaba neden

3
3
yanıtYanıtla
sabahattin alii:

Sayın baykal yedinğin nanelere rağmen hala çıkıp chp liderini eleştirebiliyorsun. 80 yaşına gelmişsin hala bu ne hırs bırak git kardeşim git torunlarınla vakit geçir git camiye itikafa çekil tövbe et.

2
2
yanıtYanıtla
haydar:

100. . havada yüz karada yüz denizde yüz. .

1
1
yanıtYanıtla
BU CHP DE:

ÜLKEYİ HAYATTA YÖNETEMEZ, , BUNUN İÇİN NE GÜÇLÜ LİDERE SAHİP. . NEDE PROFOSYONEL KADROLARA. . . . ÇOĞU MENFAAT İÇİN PARTİDE. . GÖRÜŞLERİ ÇOK SIK DEĞİŞİYOR. . BİGÜN SOLCU. . BİGÜN. . MİLLİYETÇİ. . BİĞÜN DİNDAR TAKILIYORLAR SABİT DURUŞLARIDA YOK . .

0
1
yanıtYanıtla
ADSIZ:

Operasyon CHP ile başladı MHP ucuz atlattı 17 ve 25 aralık geri tep di. Ancak siyaset kurumu da bu kadar malzeme vermemeli.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title