Haberler

Bayırbucak Türkmen Bölgesine Yönelik Harekata Tepkiler - Vanbayırbucak Türkmen Bölgesine Yönelik...

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Kültür Derneği Başkanı İzzet Şevketoğlu'nun dernek üylerini karşılaması- Erciş Karakoyunlu Türkmenleri Kültür Derneği Başkanı İzzet Şevketoğlu'nun konuşması.- Erciş Karakoyunlu Türkmenleri Kültür Derneği Yönetim Üyesi ve Ercişli Aşık Emrah koruma ve yaşatma derneği başkanı, Aydın Deniz'in konuşması ve detay görüntüler- Dernek üyelerinin hep birlikte tezahüratı Bayırbucak Türkmen bölgesine yönelik harekata tepkiler- Erciş Karakoyunlu Türkmenleri Derneği Başkanı Şevketoğlu: - "Suriye'nin, Rusya'nın, İran'ın ve Hizbullah'ın Bayırbucak Türkmenlerine karşı yaptıkları katliamı şiddetle kınıyoruz" Erciş Karakoyunlu Türkmenleri Derneği Başkanı İzzet Şevketoğlu, Suriye'de Bayırbucak bölgesinde Türkmenlere yönelik saldırılara ilişkin, "Suriye'nin, Rusya'nın, İran'ın ve Hizbullah'ın Bayırbucak Türkmenlerine karşı yaptıkları katliamı şiddetle kınıyoruz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Kültür Derneği Başkanı İzzet Şevketoğlu'nun dernek üylerini karşılaması- Erciş Karakoyunlu Türkmenleri Kültür Derneği Başkanı İzzet Şevketoğlu'nun konuşması.- Erciş Karakoyunlu Türkmenleri Kültür Derneği Yönetim Üyesi ve Ercişli Aşık Emrah koruma ve yaşatma derneği başkanı, Aydın Deniz'in konuşması ve detay görüntüler- Dernek üyelerinin hep birlikte tezahüratı Bayırbucak Türkmen bölgesine yönelik harekata tepkiler- Erciş Karakoyunlu Türkmenleri Derneği Başkanı Şevketoğlu: - " Suriye'nin, Rusya'nın, İran'ın ve Hizbullah'ın Bayırbucak Türkmenlerine karşı yaptıkları katliamı şiddetle kınıyoruz" Erciş Karakoyunlu Türkmenleri Derneği Başkanı İzzet Şevketoğlu, Suriye'de Bayırbucak bölgesinde Türkmenlere yönelik saldırılara ilişkin, " Suriye'nin, Rusya'nın, İran'ın ve Hizbullah'ın Bayırbucak Türkmenlerine karşı yaptıkları katliamı şiddetle kınıyoruz" dedi.Şevketoğlu, dernek binasında yaptığı açıklamada, Suriye'de Esed'in yıllardır kendi halkına zulüm ettiğini söyledi.Esed'in Rusya, İran ve Hizbullah'ı yanına alarak orada hiçbir terör olayına karışmamış, birer sağlam vatandaş olarak yaşayan Bayırbucak Türkmenlerine saldırdığını kaydeden Şevketoğlu, "Bayırbucak Türkmenlerine karşı sırf Müslüman Türkmen oldukları için bir katliam girişimine girişmişlerdir. Suriye'nin, Rusya'nın, İran'ın ve Hizbullah'ın Bayırbucak Türkmenlerine karşı yaptıkları katliamı şiddetle kınıyoruz" diye konuştu.Van'da yaşayan Türkmenler olarak, Bayırbucak Türkmenlerinin yanında olduklarını dile getiren Şevketoğlu, şöyle devam etti: "Esed bu şekilde devam ederse biz Türkiye halkını ve Türkmenleri karşısına alır, bunun bedelini çok ağır öder. Bayırbucak Türkmenlerinin giyeceğe, gıdaya ihtiyacı yok zaten Kızılay bunu veriyor sadece onlara değil Suriye'de 2.5 milyon insana Türkiye Cumhuriyeti devleti gerekli şekilde yardım yaptı, kucak açtı. Bayırbucak Türkmenlerinin bir parça ekmeğe ihtiyacı yok, ihtiyacı olan şey başlarına inen misket bombalarını atan Putin'in uçaklarının durdurulması, eğer ki o uçaklar durdurulsa Bayırbucak Türkmenleri Suriye ordusunun hakkından gelir."Şevketoğlu, Erciş'teki 25 bin Türkmen olarak Bayırbucak Türkmenlerine her türlü desteği vermeye hazır olduklarını sözlerine ekledi. Derneğin yönetim kurulu üyesi Aydın Deniz de Türkmenlerin, bin yıldan bu yana gerek Anadolu'da gerekse Suriye'nin bir bölümünde yaşadığını anlattı.Deniz, yaşanan katliama "dur" denilmesi gerektiğini ifade ederek, "Orada bir soykırım yaşanmaktadır" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Rusya Federasyonu Suriye İran Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (5)

Dİ HADİ NE BEKLİYİSİZ GİDİNNNN:

ULA BU NEDİR BABAM HER ŞEYE MAYDANOZ OLİSAN. NE DURUPSIZ GİDİN SAVAŞA YARDIM EDİN DİLE OLMIYİ. İÇİRAT LAZIM.

4
0
yanıtYanıtla
can ercişli:

bende ercişli türkmenim başımıza nerde ne geliyorrsa kürtlerden geliyor ne biçim bir beladır bunlar

1
3
yanıtYanıtla
Dİ HADİ NE BEKLİYİSİZ GİDİNNNN:

Pehe noldi kim size cevap verdi . Sonuç ne AMAÇ GÜNDEMDE KALMAK BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL. ORDA TÜRKMENLER İÇİN SAVAŞA GİDİLEÇEKSE GİDİLSİN. YOKSA KONUŞMAKLA BİR ŞEY OLMAYAÇAĞINI HERKESTE BİLİYOR. HADİ GİDİN.

1
1
yanıtYanıtla
YAZIKLAR OLSUN:

BABAM GETIZMİ TÜRKMENLERİMİZE YARDIMA HELE ERCİŞ TE GEZİSİ Dİ HADİ GİDEĞIN. BOYUNUZ DEVRİLE SİZİN İNŞALLAH YALAN BOY GÖSTERİSİZ. SİZ YALANÇISIZ. SİZDEN BİR ŞEY OLMAZ AMAÇINIZ GÜNDEMDE KALMAKTIR SİZ KİMSİZ YANİ HAVA ATISIZ YALAN KONUŞUSUZ. .

0
0
yanıtYanıtla
Dİ HADİ NE BEKLİYİSİZ GİDİNNNN:

EEEEE HADİ DİL ETİR ÖTER ÖTER DURUR E GİİDİN HADİ NE DURUPSUZ. DAHA NE BEKLİYİSİZ KARA KOYUNLAR. BİR AN EVEL GİDİNDE DAĞLAR YOKUŞŞTUR GEÇ KALMAYIN. AMA HİÇ BİRİNİZDE ORYA GİDEÇEK YÜREK YOKTIR YOKTIR. ATAM TUTAM BEN SENİ BEHHH .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title