Haberler

Bayıltan Tutuklama Tuğba Cezaevinde

Susurluk Davası Hükümlülerinden Yaşar Öz ve 7 Kişinin Tutuklanmasının Ardından, Dün de Manken Tuğba Özay ile Yaşar Öz'ün Sevgilisi Bengü Karagözler'in de Aralarında Bulunduğu 11 Kişi Tutuklandı.

Rulet Operasyonu’nda, Susurluk Davası hükümlülerinden Yaşar Öz ve 7 kişinin tutuklanmasının ardından, dün de manken Tuğba Özay ile Yaşar Öz’ün sevgilisi Bengü Karagözler’in de aralarında bulunduğu 11 kişi tutuklandı. Tuğba Özay, ’Suç örgütüne yardım suçundan’ tutuklandığı kararını duyunca avukatına sarılarak ağlama krizine tutularak bayıldı. Yere yığılan Tuğba Özay kendine geldikten sonra bağırarak ağlamaya devam etti.

Best Of Tuğba Özay diye albüm bastırmıştı. İşte o albümden fotoğraflar...

MANKEN Tuğba Özay, Filiz Özyıldırım, Fikri Osman Akıncı, Ertuğrul Şarlı, Fehmi Çelikkanat, Eren Kanat, Ozan Yahşi, Sinan Öz, Peter John Setevens, Yaşar Öz’ün sevgilisi Bengü Karagözler, Tülay Öztürk, Hamza Kırmızıtaş, Tayfun Boz, Mehmet Emin Arslan, Turgut Özyıldırım, Özgüven Selçok, Osman Selçok, Erol Karakaya, Murat Altunlu, Murat Öztürk, emekli emniyet müdürü Mustafa Cankurt, dün sabah saatlerinde çevik kuvvet otobüsüne bindirilerek İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nın Beşiktaş’daki adliyesine sevk edildi. Tuğba Özay, emniyetten çıkarılırken "Asıl suçlular dışarıda. Gerekli açıklamaları çıkınca yapacağım" dedi. Gazetecilerin "Yaşar

Öz’ü tanıyormusunuz?" sorusuna Özay, "Hayır tanımıyorum" diye cevap verdi. Tuğba Özay, emniyetteki ifadesinde, "Yaşar Öz’ün Kıbrıs’ta sahibi olduğu Grand Ruby isimli casino açılışına gittim. O gece sunuculuk yaptım. Ayrıca Yaşar Öz’ün Çeşme’deki bir otelinin açılışı için de gittim. Bunun haricinde Yaşar Öz’le bir ilişkim yok. Hepsi ticari amaçlıydı. Yaşar Öz’le dostluk mahiyetinde görüşüyorum" demişti.

CABBAR’I TANIMIYORUM

Tuğba Özay, dünkü savcılık ifadesinde Akın Büyükoğlu ile yaklaşık 5,5 aydan beri beraberliğinin olduğunu, Akmerkez’deki çatışmadan 10 gün kadar önce agresif bir kişiliğe sahip olması, şiddet uygulaması ve yakınındaki kişilere hakaret etmesi nedeniyle ayrıldıklarını söyledi. Buna rağmen Akın Büyükoğlu’nun kendisini telefon ile rahatsız ettiğini söyleyen Özay şunları anlattı:

"Telefonda devamlı tehditkár bir şekilde, ’Seni öldüreceğim. Kanının üzerinde yürüyeceğim’ gibi sözler söyledi. Ben de bundan korktum. Daha kötü şeyler olmaması için menajerim Kadir Şen’in tanıdığı ve Çeşme’de oteli bulunan Savaş Arıkdoğan’ı aradık. Daha doğrusu Kadir Şen de Akın Büyükoğlu tarafından tehdite maruz kaldığı için benim yanımda Savaş Arıkdoğan’ı aradı. Kendisi görüştükten sonra, telefonu bana verdi. Ben de telefonda işler daha kötüye gitmesin diye Akın Büyükoğlu’ndan da korktuğum için bir aile büyüğü gibi devreye girmesini, Akın Büyükoğlu’na telefon açmasını istedim. Telefonda bir Cabbar ismi geçmektedir. Ancak ben Cabbar isimli şahsı tanımıyorum. Benim amacım sadece ortamı sakinleştirmek ve Akın Büyükoğlu’nun tehdit ve hakaretlerinden kurtulmaktı. "

13 SAAT SORGU

Tuğba Özay, Cumhuriyet Savcısı Süleyman Pehlivan tarafından sorgulandı. Sorgulama 13 saat sürdü. Mahkeme, Tuğba Özay’ın ’suç örgütüne yardım etmekten’ diğer 10 kişinin ise ’suç örgütüne üye olmaktan’ tutuklanmasına karar verdi. Kararın yüzüne okunmasının ardından avukatı Edip Önder’e sarılarak ağlama krizine tutulan Tuğba Özay, çevredekilerin kendisini sakinleştirmeye çalıştığı sırada bayıldı. Yere yığılan Tuğba Özay mahkeme salonunda kendine geldikten sonra bağırarak ağlamaya devam etti.

SEVGİLİYE SİTEM

Tuğba Özay, Yaşar Öz’ün sevgilisi Bengü Karagözler ile kelepçeli olarak Paşakapısı Cezaevi’ne gönderildi.Araca binerken "Ailemin ve beni seven herkesin bana inanmasını istiyorum" diyen Özay cezaevi kapısından içeri girerken de ’Akın (sevgilisi)sana bunu yakıştıramadım’ ifadesini kullandı. 

KIYAFETLERİNİ DEĞİŞTİRMEDİ

Tuğba Özay, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün nezarethanelerinin ilaçlanması nedeniyle PKK, DHKP-C ve MLKP gibi örgütlere üye oldukları gerekçesiyle gözaltına alınanların tutulduğu Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün kadınlar nezarethanesine konuldu. Burada iki gün kalan Özay, geldiği gün üzerinde bulunan giysilerini değiştiremedi. Gözaltında kişinin isteği üzerine kıyafet değiştirmenin polis tarafından değerlendirildiği, can güvenliği gözetilerek izin verildiği söylendi. Ancak Özay’dan kıyafet isteği gelmedi.

İLAÇLARI İLE GELDİ

Nezarethanede sinir krizi geçirince hastaneye kaldırılan Tuğba Özay, dün, adliyeye elinde ilaçları ile geldi. Bu ilaçlardan birinin ağrı kesici diğerinin ise sakinleştirici olduğu belirtildi. Adalet Bakanlığı tarafından 1 Haziran 2005’te yürürlüğe giren 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu’na (CMK) dayanılarak hazırlanan Yakalama, Gözaltına Alma ve İfade Alma Yönetmeliği’ne göre nezarethanede tuvalet, temizlik gibi zorunlu ihtiyaçların giderilmesi görevli memurun gözetiminde sağlanıyor. Uygulamada emniyetin menüsü gözaltındakilere veriliyor. Gözaltındaki kişi bunları yemek istemezse dışarıdan yiyecek getirtebiliyor. Ancak bu yiyecek ve içecekler önceden kontrol edilerek gözaltındaki kişiye veriliyor. Doktor raporu olan kişilere de ilaçlar temin edilerek kullanmasına izin veriliyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title