Haberler

Bayburt'ta 'Vefalı' Leylek Beldenin Simgesi Oldu

Bayburt'un Arpalı beldesinde eşi elektrik akımına kapılıp telef olan leylek, 16 yıldır yuva yaptığı cami kubbesinden ayrılmıyor.

Bayburt'un Arpalı beldesinde eşi elektrik akımına kapılıp telef olan leylek, 16 yıldır yuva yaptığı cami kubbesinden ayrılmıyor. Vatandaşların 'Vefalı' adını koyduğu leylek belediyenin de logosunda kullanılmaya başlandı.

Arpalı beldesine 16 yıl önce göç eden bir çift leylekten biri yuva kurmak isterken elektrik tellerinde akıma kapılarak telef oldu. Leylek, daha sonra olayın gerçekleştiği yerin yakınındaki Merkez Camii'nin kubbesine yeni yuvasını kurdu. 16 yıldır kurduğu yuvasından göç etmeyen ve yöre sakinlerince 'Vefalı' adı konulan leylek, beldenin simgesi oldu. Beldede ilgi odağı olmayı sürdüren leylek, yerli-yabancı turistlerinde ilgisini çekiyor. Arpalı Belde Belediyesi de logosunda leylek figürü kullanılmaya başladı.

KUBBEDE TADİLAT YAPILAMADI

Leyleğin yuvasının bulunduğu Merkez Cami'nin tahrip olan kubbesinde tadilat planlandı. Ancak leyleğin yuvasını terk edeceği düşünülerek tadilata bir süre başlanmadı. Cami yönetimi, kurşun alaşımla kaplı kubbesinde tahribatın büyümesi üzerine onarım kararı aldı, tadilat çalışmalarına başlandı. Tadilat çalışmalarında yuvasını zorunlu terk eden leylek, onarım süresince çevredeki binaların çatılarında konakladı. Leylek, tadilatın tamamlanmasıyla yenilenen kubbedeki yuvasına geri döndü.

Belde sakinleri kendisine çok alıştıklarını belirttikleri leyleği çok sevdiklerini söyledi. Camii cemaati de leyleğin tadilat süresinde beldeden göç etmemesi ve yuvasına yeniden dönmesinden ötürü memnun olduklarını ifade etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bayburt Arpalı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title