Haberler

Bayburt'ta Şühedaya Saygı Yürüyüşü Gerçekleştirildi

Güncelleme:

Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yılı etkinlikleri kapsamında Kop Dağı'nda düzenlenen 'Şühedaya Saygı' yürüyüşüne katılım yoğun oldu. Yürüyüşe katılanlar, Kop Şehitleri Anıtı'na çiçek bırakarak dua etti. Vali Mustafa Eldivan, kurtuluşun başladığı yerde bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu belirtirken, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci ise Kop Dağı'nda verilen mücadelenin ruhunu hissettiklerini ifade etti.

Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yılı etkinlikleri kapsamında Kop Dağı'nda "Şühedaya Saygı" yürüyüşü gerçekleştirildi.

Bayburt Valiliği ve Bayburt Belediyesince organize edilen yürüyüşe katılanlar, Bayburt-Erzurum karayolu güzergahındaki 2 bin 409 rakımlı Kop Dağı Sosyal Tesisleri'nde bir araya geldi.

Ellerinde Türk bayraklarıyla bin metre yürüyen katılımcılar, Kop Şehitleri Anıtı'na ulaştı. Vali Mustafa Eldivan ve Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci'nin anıta çiçek bırakmasının ardından dua edildi.

Eldivan, Bayburt'un kurtuluşunun 106. yıl dönümünde, kurtuluşun başladığı yerde bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

Kop Dağı'nda verilen mücadeleyle kurtuluşun ilk ışıklarının yakıldığını belirten Eldivan, "Bizler unutmamalıyız ki al bayrağımız burada dalgalandığı sürece bu topraklar bizlere vatan olmaya devam edecektir. Bu topraklarda ne olursa olsun müdafaamız devam edecektir. Bu topraklarda şehitlerimizin, kahraman gazilerimizin aziz ruhları için bu müdafaayı devam ettirmemiz gerekmektedir." dedi.

Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci de yürüyüş sayesinde Kop Dağı'nda verilen mücadelenin ruhunu hissettiklerini dile getirdi.

Kop Dağı'nda askerler ve Bayburt halkının omuz omuza büyük bir mücadele verdiğini anlatan Pekmezci, "Biz bu dağların eteklerinden bugün geçerken hürriyetine susamış bir milletin evlatları olarak o günleri ihtiramla yad ediyoruz. İkinci Plevne'nin şanlı şehitleri, sizlerin taş türbelere sığmayacak kadar yüce, azametli ruhlarınız ve hatıralarınız gönüllerimizde büyüklüğünüze layık sevgi ve saygıyla yaşayacak." diye konuştu.

Programa, AK Parti Bayburt Milletvekili Orhan Ateş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, İl Jandarma Komutanı Albay Talha Övet, İl Emniyet Müdürü Nihat Uzun, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Hükmü Pekmezci Kop Dağı Bayburt Etkinlik Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title