Haberler

Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında fotoğraf sergisi açıldı

Güncelleme:

Bayburt Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında, Bayburt'un kurtuluşunun 106. yıl dönümü için fotoğraf sergisi açıldı. Sergide, kentin eski fotoğrafları ve kurtuluş törenlerinde çekilen fotoğraflar yer aldı. Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, gelecek nesillerin bu acıları unutmaması için etkinlikler düzenlediklerini belirtti.

Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında "Bayburt ve Kurtuluş Günü" fotoğraf sergisi açıldı.

Bayburt Belediyesince Dede Korkut Şehir Müzesi'nde açılan sergide, kentin eski fotoğrafları ile geçmiş yıllardaki kurtuluş törenlerinde çekilen fotoğraflar yer aldı.

Serginin açılışında konuşan Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, 106 yıl önce kentte Rus işgali ve Ermeni mezalimi yaşandığını söyledi.

Gelecek neslin bu yaşananları unutmaması için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini aktaran Pekmezci, "Bizim bütün amacımız, bizden önce yaşananları tarihi vesikalarla ve yaşayanlarla yaptığımız röportajlarla gelecek nesle bu acıları, bu acı tabloları aktarmaktır." dedi.

Pekmezci, Bayburt'un işgal yıllarında büyük yaralar aldığını belirterek, "Bayburt ve Erzurum özellikle Rusların ilk etapta işgaline uğrayan şehirlerdir. 1828-1829 Osmanlı-Rus savaşları, 1916-1918 Rus işgali ve Ermeni mezalimi Bayburt'un kaderinde çok büyük yaralar açmıştır. Allah bize tekrar böylesi acılar yaşatmasın. Gelecek kuşaklarımız da bu yaşananları unutmasın istiyoruz. İnşallah 21 Şubat'ta kurtuluş bayramımızı kutlayacağız. Bu vatan için can veren şehitlerimizi rahmetle gazilerimizi minnetle anıyor, ruhları şad olsun diyorum." diye konuştu.

Vali Mustafa Eldivan da serginin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Vali Eldivan ve beraberindekiler, açılışın ardından fotoğrafları inceledi. Etkinlik kapsamında "Tanıkların Dilinden Rus İşgali ve Ermeni Mezalimi" konulu sinevizyon gösterisi de izlendi.

Kaynak: AA / Güncel

Bayburt Belediyesi Hükmü Pekmezci Bayburt Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title