Haberler

Batman Kck'dan Tahliye Edilen Eski Başkan Kurban Kesilerek Karşılandı

Diyarbakır 6.Ağır Ceza Mahkemesinde görülen KCK/TM davasında mahkemenin tahliyesine karar verdiği 10 tutuklu arasında bulunan Batman eski Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan, sabah saatlerinde Cezaevinde bırakılırken Batman'daki evende kurban...

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen KCK/TM davasında mahkemenin tahliyesine karar verdiği 10 tutuklu arasında bulunan Batman eski Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan, sabah saatlerinde Cezaevinde bırakılırken Batman'daki evende kurban kesilerek karşılandı. Batman-Diyarbakır İl sınırında yakınlarının karşıladığı Batman eski Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan, GAP mahallesindeki Huzur apartmanındaki evinin önünde dana kesildi. Kurban kanını alnına vuran eski Başkan Kalkan, karşılamaya gelenlerle kucaklaştı, hasret giderdi. Burada açıklama yapan eski Belediye Başkanı Kalkan, şöyle konuştu: "Batman'da 73 bin oyla seçilen ve halkın iradesi olan Batman Belediye Başkanı Nejdet Atalay halen cezaevinde. İşin doğrusu birlikte yakalandığımız Başkan sayın Atalay'ın halen cezaevinde olduğu için buruk bir sevinç yaşıyorum. Başbakan'ın oluşan bu barış iklimini bir an önce değerlendirmesini istiyoruz. Cezaevindeki tutukluların çoğunun çoluk çocuğu var. Aileleri zor durumda. Barış ortamının oluşması ve cezaevindekilerin bir an önce özgürlüklerine kavuşmasını istiyorum. Cezaevi süresinde bize destek olan halkımıza ve partililerimize teşekkür ediyoruz. Özgürlüğümüze kavuştuk ama gözümüz cezaevindeki arkadaşlarımızın da bırakılmasıdır."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Kalkan Diyarbakır Batman Kck Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title