Haberler

Batman'ın Beşiri ilçesinde Kumgeçit köyü yöresel mimariye uygun inşa edilecek

Güncelleme:

Batman'ın Beşiri ilçesine bağlı Kumgeçit köyü, Ilısu Baraj Gölü nedeniyle su altında kaldığı için yeni bir yerleşim alanı belirlenmesi kararı alındı. Yapılacak yapılar yöresel mimariye uygun taş binalardan oluşacak.

Batman'ın Beşiri ilçesinin Kumgeçit köyünün yöresel mimariye uygun inşa edileceği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Baraj Gölünden dolayı su altında kalan Kumgeçit köyü için yeni yerleşim alanı belirlenmesi amacıyla yürütülecek çalışmaların Vali Ekrem Canalp başkanlığında yapılan toplantıda görüşüldüğü belirtildi.

Beşiri Kaymakamı Muhammed Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Muzaffer Özkan, İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şanverdi, ilgili kurum temsilcileri ve köy sakinlerinin katıldığı toplantıda köy için yeni bir alan belirlenmesi kararı alındığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yeni yerleşim yerinde yapılacak yapıların yöresel mimariye uygun taş binalardan oluşturulması kararlaştırıldı. Desteklerinden dolayı Valimize teşekkür eden köy sakinleri, altyapı ve üst yapısıyla modern bir köy oluşturulması için kendileri de gerekli desteklerde bulunacaklarını ifade ettiler."

Kaynak: AA / Güncel

Beşiri Batman Çevre Yerel Haberler Emlak Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title