Haberler

Batman'da Otizme Dikkat Çekildi

Batman Mavi Kalemler Otistik Bireyler Derneği, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısı ile otizme dikkat çekmek amacıyla çocuklarla yürüyüş düzenledi.

Batman Mavi Kalemler Otistik Bireyler Derneği, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısı ile otizme dikkat çekmek amacıyla çocuklarla yürüyüş düzenledi.

Otizm farkındalık günü dolaylısı ile bir araya gelen Mavi Kalemler Otistik Bireyler Derneği Başkanı Ekrem Tüzün, AK Parti Batman İl Başkan Yardımcısı Murat Alp, Batman Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Ümit Çiçek ve personelleri, ASKON Batman Şube Başkanı Selman Nasıroğlu, otizmli çocuklar ile aileleri, STK temsilcileri ve üyeler katıldı. Batman Valiliği karşısında toplanan kitle burada "Renkli Eller Otizmin Farkında, ya Siz?" ve " Otizmi Farket, Kabul Et, Bizimle Yürü" yazılı pankart ve tişörtler ve ellerindeki rengarenk balonlarla yürüyüşe geçti. Davul zurna eşliğinde Atatürk Parkına kadar devam eden yürüyüş, yapılan basın açıklamasıyla devam etti. Açıklamayı okuyan Dernek Başkanı Ekrem Tüzün; "2 Nisan tüm dünyada, 2008 yılında BM tarafından Dünya Otizm Farkındalık Günü ilan edilmiştir. Otizmli çocuklarımız tam bir sevgi yumağıdır. Yaşları kaç olursa olsun büyümeyen çocuklardır. Masumiyetleri yüzlerine yansımıştır. Onlardan korkmayın, onları anlayın, onların farkına varın, bu çocukları tanımaya çalışın. Onların güzel dünyasına dokunun. Dokunun ki, otizmli çocuklardaki temiz duygular, sevgi, merhamet, saflık ve şeffaflık hepimize bulaşsın. 2 Nisan Dünya Otizm Günü'nde amaç, otizmli bireyler için eğitim, sağlık faaliyetlerine destek olmak, bireylerin kaderlerine terk edilmemesi gerektiğine inandırmaktır" dedi.

Açıklamanın ardından otizmli çocuklar Atatürk Parkı toplanma alanında davul zurna eşliğinde gönüllerince eğlenerek rengarenk balonları gökyüzüne bıraktı. - BATMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Batman Valiliği Murat Alp Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title