Haberler

Batman'da Karabuğday Ekimiyle Çölyak Hastalarına Destek

Güncelleme:

Batman'ın Beşiri ilçesinde, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü koordinesinde deneme amacıyla tamamı hibe destekli karabuğday ekimi yapıldı. Karabuğdayın glütensiz özelliğiyle çölyak hastaları için önemli bir gıda ürünü olduğu belirtilerek, hedefin hastalara destek olmak ve karabuğdayın ekim alanını genişletmek olduğu ifade edildi.

Batman'ın Beşiri ilçesinde, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü koordinesinde deneme amacıyla tamamı hibe destekli karabuğday ekimi yapıldı.

Valilikten yapılan açıklamada, ilçede 40 dekar alanda İl Özel İdaresinin yüzde 100 hibe desteğiyle deneme amaçlı karabuğday ekimi gerçekleştirildiği belirtildi.

Karabuğdayın glütensiz özelliğiyle özellikle çölyak hastaları için önemli bir gıda ürünü olduğu kaydedilen açıklamada, "Batman'da 1700 çölyak hastasının ihtiyacı olan glütensiz un için önemli bir adım attık. Karabuğday hem glütensiz olmasıyla hem de arı gelişimine katkı sağlamasıyla dikkat çekiyor. Hedefimiz, hastalarımıza destek olmak ve karabuğdayın ekim alanını genişletmek." ifadelerine yer verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Beşiri Batman Tarım Sağlık Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title