Haberler

Başsavcı Tüten: Otopsi Yardımcılığını Emekli İmamlar Yapıyor

BATMAN'da düzenlenen 12'nci Uluslararası Anadolu Adli Bilimler Kongresi'nde konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten, adli tıp doktorlarıyla birlikte yardımcı hizmetlerin de adli tıp hizmetine girmesi gerektiğini savunarak, "Otopsi yardıcısı emekli imamlardan oluşuyor.

BATMAN'da düzenlenen 12'nci Uluslararası Anadolu Adli Bilimler Kongresi'nde konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten, adli tıp doktorlarıyla birlikte yardımcı hizmetlerin de adli tıp hizmetine girmesi gerektiğini savunarak, "Otopsi yardıcısı emekli imamlardan oluşuyor. Emekli imamlar kesme işlemi yapıyor" dedi.

Merkez kampüs konferans salonundaki kongreye, Vali Azmi Çelik, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdusselam Uluçam, Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten ve uzman akademisyenler katıldı. Açılış konuşmasını Ankara Üniversitesi Adli Tıp uzmanlarından Prof. Dr. Hamit Hancı yaparken, Batman Üniversitesi Rektörü Abdusselam Uluçam da bir konuşma yaptı.

Bugün başlayan ve iki gün sürecek 12'nci Uluslararası Anadolu Adli Bilimler Kongresi'ne, Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten'in açıklamaları damgasını vurdu. Adli Tıp çalışanı sayısının yetersizliğine dikkat çeken Tüten, "Adli tıpçı doktorların yanı sıra yardımcı hizmetler de bir an önce adli tıp hizmetine girmeli. Otopsi yardımcısı emekli imamlardan oluşuyor. Bu emekli imamlar, kesme işlemi yapıyor. Batman'da tek hekimle adli tıp işlemleri yapılıyor. 700 bin nüfusa ulaşmış bir yerde, tek hekimle adli tıp hizmetlerinin verilmesi çok da mantıklı değil. Bu konu bir an önce değerlendirilip, hekim sayısı ve yardımcı personel sayısı arttırılmalıdır" dedi.

Bu arada kongreye katılan akademisyenlere Vali Çelik ve Başsavcı Tüten, plaket verdi.

Batman Üniversitesi'ndeki kongrenin ilk bölümünden sonra Jandarma Komutanlığı ekipleri, kampüs bahçesinde, "delil bulma" gösterisi gerçekleştirdi. Özel eğitimli köpekler ve eğitmenlerinin operasyon gösterisini, katılımcılar ilgiyle izledi. 'Çakır' ve 'Hiper' isimli özel eğitimli köpeklerin bomba ve uyuşturucu bulma gösterisi izleyicilerden büyük alkış aldı. - Batman

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Batman Üniversitesi Abdusselam Uluçam Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title