Haberler

Başkentliler 2. Kez 30 Ekim'de Buluşuyor

"Kentten Köye" Dönüş Projesinin ikinci dev oturumu başlıyor.

Başkent Ankara Platformu'nun düzenlediği "Başkent Ankara'nın Sorunları ve Şehirden Köye Dönüş Projesi" Sempozyumu 30 Ekim'de Ankara Ticaret Odasında gerçekleştirilecek.

Toplantıya Ankaralılar, Sivaslılar, Çorumlular, Çankırılılar, Kırşehirliler, Kırıkkaleleliler, Tokatlılar, Kayserililer, Amasyalılar, Elazığlılar Yozgatlılar Federasyonu ile Ankara dernekleri de katkı sağlıyor.

Ankara Ticaret Odasında gerçekleştirilecek toplantıya TBMM'de grubu bulunan siyasi partilerin (BDP) harıç temsilcilerine de söz verilecek.

AK Parti Genel Sekreteri Ankara Milletvekili Haluk İpek partisini temsilen katılırken yine Ankara Milletvekili, Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Ali Babacan ile birçok milletvekili katılımı bekleniyor. MHP'den Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Erdem konuşmacı olarak iştirak edecek. Bu arada CHP'den 5 milletvekili iştirak edeceğini belirtirken partiyi temsilen konuşacak olan genel merkez sorumlusunun çarşamba günü belirtileceği açıklandı.

Konu ile ilgili olarak gazetemize bir açıklama yapan Başankader Genel Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü,Emin Kerimoğlu " Sempozyumumuza ve toplantıdan sonra vereceğimiz yemeğe tüm Ankaralıları davet ediyoruz" dedi. .

Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Hasan Korkmazcan'ın yöneteceği sempozyumun sunumunu Araştırmacı, Gazeteci- Yazar Mehmet Akyol, açış konuşmasını ise BAK İcra Kurulu Başkanı Nevzat Ceylan "Başkentli Olmanın Önemi ve Başkentlilik Bilincinin Geliştirilmesi" başlığıyla yapacak.

Sempozyumun diğer konuşmacıları ve bildiri başlıkları şöyle:

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi, Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kadirhan Sunguroğlu: "Kırsal Kalkınmada Turizmin Yeri ve Orman Arazilerinin Değerlendirilmesi",

Kırsal Kalkınma ve Gıda Güvenliği Başkanı- Ankara Arıcılar Derneği Başkanı Selçuk Solmaz: "Üretim ve Verimliliğin Artırılmasında Şehirden Köye Dönüş Projesinin Önemi",

Tarım Bakanlığı Müşaviri Rüknettin Ceyhun: "Kırsal Alanlarda Arazilerin Üretim ve Verimliliğe Kanalize Edilmesi",

Ankara İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel: "Şehirden Köye Dönüş Projesinin Tarım ve Hayvancılığa Katkısı ve Bu Manada Yapılan Çalışmalar",

Kız Teknik Öğretim Okulları Genel Müdürü Emine Kıraç: "Başkentte Kadın Girişimciliği ve Bu Çalışmaların Kırsal Alanlara Sirayet Ettirilmesi",

Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Eğitim Dairesi Başkanı Prof. Dr. Refik Turan: "Verimliliğin Artırılması İçin Eğitimin Önemi ve Kırsal Alanların Şehir Statüsünde Değerlendirilmesi"

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan BAŞANKADER Genel Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Emin Kerimoğlu şunları söyledi:

" Ankara'da yaşayanların birbirleri ile aynı zamanda hemşeri olduklarını hatırlatmak istiyoruz. Daha önemlisi Başkent Ankara'yı merkez ve kırsal alanları ile bir bütün olarak görüyoruz.

Bu manada verimliliğin arttırılması için bazı çalışmalar yaptık. Özellikle kırsal alanların boşalması, verimliliğin bir hayli azalması ve şehirde yaşayan özellikle gençlerin ve genç emeklilerin köylerine dönmeleri halinde devlet desteği verilmesi gibi çalışmalarımız ve projelerimiz var. Bu projemizi hükümet projesi haline getirmek için girişimlerimiz oldu ve olumlu sonuçlar aldık.

Özellikle şu gerçeği vurgulamakta yarar var: " Atalarından kalma arazilerini bir kenara bırakıp şehirlerde kahve köşelerinde boş ömür tüketen gençlerimizin ve genç emeklilerimizin köylerine dönüp üretim yapmaları ve verimliliği arttırmalarıdır. Bu anlamda tüm vatandaşlarımızın katkısını bekliyoruz. Bu organizasyonun yapılmasında bize destek veren Ankara'daki federasyon ve dernek başkanlarına minnet ve şükranlarımızı arz ediyorum. İnanıyorum ki birlikte her şey daha güzel olacaktır.

Bu sempozyumun verimli geçmesi için basın mensubu arkadaşlarımıza ihtiyacımız var...Görevli olarak değil yalnız aynı zamanda bir Başkentli olarak, duyarlı bir vatandaş olarak sempozyumumuza katılmalarını ve katkı sağlamalarını bekliyoruz. Sempozyumumuza ve toplantıdan sonra vereceğimiz yemeğe tüm Ankaralıları davet ediyoruz" dedi "

KATKI SAĞLAYAN SOSYAL KURULUŞLAR

Ankaralılar Federasyonu, Ankara Kulübü,Başankader, Elazığlılar Vakfı-Elazığ Kültür Derneği, İç Anadolu Birliği, Çorumlular Birliği, Kayseri Anadolu Birliği,Tokatlılar Vakfı, Çubuklular Federasyonu, Haymanalılar Federasyonu, Nallıhanlılar Vakfı, Kalecikliler Federasyonu, ESYAV, Ankara Kültürünü Yaşatma Derneği, Yabanabad Derneği, Doğa Dostları ve Doğayı , Çamlıdere Dernekler Birliği, Kırsal Kalkınma Gıda Güvenliği Derneği, Ankara Arıcılar Birliği, Ankara Kültür Sanat ve Eğitim Derneği, Başkentlileri Birleştirme ve Başkent Kültürünü Geliştirme Derneği, Ankaralılar Meclisi Derneği, Ankara Kültürünü Geliştirme ve Yaşatma Derneği, Ankara İktisadi Kalkındırma Derneği, Keçiörenli Kadınlar Derneği, Çamlıdere Muhtarlar Derneği, Yenimahalle, Kazan Kızılcahamam, Çamlıdere Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Süt Sığırı Yetiştiricileri Birliği

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title