Haberler

150 Güvenlik Görevlisi İşten Çıkartıldı

Güncelleme:

Başkent Doğalgaz Dağıtım A,Ş'de yüklenici firma aracılığı ile çalışan 150 güvenlik görevlisi, Başkentgaz ile yüklenici firma arasındaki sözleşme feshedilince işten çıkartıldı.

Ankara'da doğal gaz dağıtım hizmetlerini yürüten Başkent Doğalgaz Dağıtım A,Ş'de yüklenici firma aracılığı ile çalışan 150 güvenlik görevlisi, Başkentgaz ile yüklenici firma arasındaki sözleşme feshedilince işten çıkartıldı. İşlerini kaybeden güvenlik görevlileri Başkentgaz önünde eylem yaptı.

Başkentgaz'da yüklenici firma Güven Güvenlik şirketi aracığıyla çalışan 150 güvenlik görevlisi Başkentgaz ile çalıştıkları şirket arasındaki sözleşme feshedilince ortada kaldılar. İşten çıkartılan 150 güvenlik görevlisi, Başkentgaz önünde toplanarak protesto eylemi yaptı. Başkentgaz yetkilileri ile görüşmek istediklerini söyleyerek şirket önünde bekleyen işçiler, "İşten çıkışımızı vermiyorlar, bizim çıkışımızı vermişler bizim haberimiz yok. Hepimizi kapının önüne koydular. Çocuklarımız aç, Ramazan'da ne yapacağız. Maaşımız yok, çıkış belgemiz yok" diye konuştu.

Yüklenici firma Güven Güvenlik ile anlaşma yapmak istemelerine rağmen anlaşmaya varamadıklarını ve bu şirket ile sözleşmelerini feshettiklerini söyleyen Başkent Doğalgaz Hukuk Müşavirliğinden Avukat Nuray Yıldırım, "Başkent Doğalgaz tarafından Güven Güvenlik Şirketi ile yapılan sözleşme gözden geçirildi ve 200 kişilik güvenlik personeli sayısının bizim için bu sayıyı düşürerek daha makul bir sözleşme yönünde görüşmeler yapıldı. Kendileri tarafından anlaşmaya varılmaması üzerine sözleşme feshedildi. Bu süreç hukuki bir şekilde ilerledi. İşverenin işçilerine sözleşmenin feshedildiğini, işten çıkacakları yönünde detaylı bilgi vermesi gerekirdi. 400 kişinin çalıştığı bir işyerinde 200 kişinin güvenlik olarak çalışması bizim için çok fazlaydı. Gerekli hukuki başvurular şirketimize yapılırsa hukuki çerçeve içinde yapılması gerekenler yapılacaktır" dedi.

Başkentgaz yetkilileri ile görüştükten sonra işçilere bir açıklama yapan işçilerin hukuki danışmanı Avukat Murat Şahıstan, "Kıdem, ihbar, fazla mesai ve diğer alacaklarınız mutlaka dava yoluyla alınacaktır. Burada çalıştığınız şirketle birlikte Başkent Gaz'ın da hukuksal olarak ve içtihatlar mahkeme gereği sorumluluğu vardır. Burada acil olarak yapılması gereken iş; 30 veya 45 günlük alacaklarımız vardır, bunların acil ödenmesi gerekmektedir. Eğer kararlıysa firma iş çıkışlarının derhal verilmesi SGK'ya işsizlik için başvurulması ve oradan maaş alınmasıdır. Bunları da görüştük, firmanın hak edişi kasadadır, bu para ödenmesin şirkete, öncelikle 45 günlük ücretler ödenecek, ondan sonra firmanın parası ödeneceğini söyledik, genel müdür bize bunun sözünü verdi" şeklinde konuştu.

İşçiler, Başkentaz önündeki bekleyişlerini sürdürüyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Başkentgaz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları! Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title