Haberler

Başkan Yenihan Türkiye Demokrasi Forumunda Konuştu

Güncelleme:

MEGEV tarafından düzenlenen ve Başbakanlık Tanıtma Fonu ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca desteklenen TDF Ordu'nun Mesudiye ilçesinde gerçekleşti.

Mesudiye Gelişme Vakfı (MEGEV) tarafından düzenlenen ve Başbakanlık Tanıtma Fonu ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca desteklenen Türkiye Demokrasi Forumu (Tdf) Ordu'nun Mesudiye ilçesinde gerçekleşti.

Yılmaz Korkmaz Kültür Merkezi'nde geçekleştirilen forumda konuşma yapan Tdf Başkanı Prof. Dr. Aziz Ekşi, Tdf'nin Mesudiye kurultayında alınan karar doğrultusunda gerçekleştirildiğini anlattı.

Mesudiye'nin 1960'lı yıllarda göç vermeye başlayan bir ilçe olduğunu ifade eden Ekşi, "Nüfus 40 binlerden 10 binlere kadar düşmüştür. Göçenlerin yöresini ve yakınlarını unutmadığı bir ilçedir. Mesudiye Kurultayı da yörede yaşamın yeniden canlanması için bir çözüm arayışıdır, kendine özgü bir kalkınma modelidir. Yerel kalkınmaya doğrudan demokrasi yoluyla çözüm arayışıdır" dedi.

Foruma konuşmacı olarak davet edilen Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan ise;

"Yerel yönetimlerin varoluşunun siyasal gerekçesinin özünde demokrasinin yattığı hepimiz tarafından kabul gören bir düşüncedir.

Yerel yönetimler ile halk arasında yakınlaşmayı sağlamak,yönetime doğrudan katılma ve denetim olanaklarını arttırmak bir başka ifade ile genel anlamda yerel demokrasi ve hizmet etkinliğini geliştirmek amacı ile yerel yönetimlerde yeni işlevsel bir yapı kurulma zorunluluğu vardır.

Bu bağlamda Erbaa Belediyesi olarak Kent Konseyi bünyesinde çocuk, gençlik, kadın ve engelli meclisleri kurduk. Yeni proje ve hizmetlerimiz ile ilgili alacağımız kararları mutlaka Belediye Meclisimiz ve kurduğumuz Kent Konseyi Meclisleri ile birlikte alıyoruz. Mahallelerimizde Mahalle muhtarları ve mahalle sakinleri ile aylık periyodik olarak toplanıp o mahalle ile ilgili kararları yerinde alıyoruz. Bu yönetim anlayışımız beraberinde Erbaa 'ya 2008 yılında Yerel Kalkınma ödülü getirmiştir.

Biz yerel yönetimleri bir demokrasi eğitimi ve kardeşlik için eşsiz bir ortam olarak görüyor ve çalışmalarımızı bu doğrultuda gerçekleştiriyoruz" dedi.

Kurultaya CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi, AK Parti Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin, Tdf Başkanı Prof. Dr. Aziz Ekşi, Ordu Valisi Kenan Çiftçi, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan,Mesudiye Belediye Başkanı İsa Gül, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Akdeniz, ilçe ve belde belediye başkanları ile Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve ilçe halkı katıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Dağcılık Federasyonu Ahmet Yenihan Mesudiye Ordu Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title