Haberler

Mansur Yavaş, İnci Anne'nin sokak hayvanları için yaptığı çağrıya kayıtsız kalmadı

Güncelleme:

Ankara'nın Etimesgut ilçesinde, barınak kurarak sokak hayvanlarına bakan 61 yaşındaki İnci Anne, arazi sahibinin araziyi boşaltmalarını istemesi üzerine Başkan Mansur Yavaş'tan destek istedi. Annenin çağrısına kulak veren Yavaş, sokak hayvanlarının Keçiören'deki yeni yuvalarına taşınması ve her türlü desteğin verilmesi için talimat verdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Etimesgut Eryaman'da bir firmaya ait kullanılmayan arazide kendi imkanlarıyla barınak kuran 61 yaşındaki İnci Aksoyoğlu'nun (İnci Anne) çağrısına kayıtsız kalmadı. Hayvan hakları konusunda farkındalık oluşturan projeleri birer birer hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile ortak yürüttüğü proje kapsamında Eryaman'daki sokak hayvanlarını Keçiören Yakacık'taki yeni yuvalarına taşımaya başladı.

BAŞKAN YAVAŞ TALİMAT VERDİ

Sahipsiz hayvanların beslenme sorunlarını, insan ve hayvan ilişkilerini, bakım ve barınma koşullarını tüm yönleriyle ele alan projeleri hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, Başkentli hayvanseverlere yardım elini uzatmayı sürdürüyor. Etimesgut Eryaman'da barınak kurarak sokak hayvanlarına bakan 61 yaşındaki İnci Aksoyoğlu (İnci Anne), arazi sahibinin araziyi boşaltmalarını istemesi üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan destek istedi. İnci Anne'nin çağrısına kulak veren Başkan Yavaş, sokak hayvanlarının Keçiören Yakacık'taki yeni yuvalarına taşınması ve her türlü desteğin verilmesi için talimat verdi. Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile iş birliği içinde Eryaman'daki sokak hayvanlarını Keçiören Yakacık'ta bulunan ormanlık alana taşımaya başladı.

Mansur Yavaş, İnci Anne'nin sokak hayvanları için yaptığı çağrıya kayıtsız kalmadıİnci Aksoyoğlu

TÜM İHTİYAÇLARI KARŞILANIYOR

İnci Anne'nin beslediği sokak hayvanlarının daha iyi koşullarda yaşaması için aşılamadan kısırlaştırmaya, mamadan barınma desteğine kadar imkanlar ölçüsünde her türlü talebi karşılamaya çalıştıklarını ifade eden Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Veteriner Şube Müdürü Mustafa Şener, "Başkanımız Sayın Mansur Yavaş'ın talimatı doğrultusunda Eryaman bölgesinde 500'e yakın köpeğe ev sahipliği yapan İnci Anne'nin çağrısı üzerine harekete geçtik. Tarım ve Orman Bakanlığı ile görüşmelerimizi gerçekleştirdik. Bize gösterilen yerin ayarlanmasını ve gerekli tamiratları yaptık. 8 bin 400 metrekarelik yeni araziyi tel örgüyle çevirdik. Köpekleri eski yerlerinden alarak yeni yerlerine taşımaya devam ediyoruz. Eksik kulübeleri de tamamlıyoruz" dedi.

Mansur Yavaş, İnci Anne'nin sokak hayvanları için yaptığı çağrıya kayıtsız kalmadı

"SOKAK CANLARINI HAYATA DÖNDÜRMEYE ÇALIŞIYORUZ"

17 yıldır zor şartlarda sokak hayvanlarının bakımını sürdürdüğünü söyleyen İnci Aksoyoğlu ise, "Sokak canlarını hayata döndürmeye çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyesi ne zaman istesem kısırlaştırma işlemini yapıyor, mama desteğinde bulunuyor. Eski arazi bir firmaya aitti ve sahibi bu araziyi sattı. Biz de maalesef barınaksız kaldık. Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş sesimizi duydu ve imdadımıza yetişti. Bize yer tahsis edildi. Mansur Başkan'ın bu hizmeti bizi çok memnun etti. Köpeklerimiz açıkta kalmadı. Ekipler seferber oldular. Emeği geçen herkese hayvanseverler adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Mansur Yavaş, İnci Anne'nin sokak hayvanları için yaptığı çağrıya kayıtsız kalmadı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mansur Yavaş Etimesgut Eryaman Haberler

500

Yorumlar (32)

ŞEHİTE SAYGI:

SEN KALK ŞEHİT AİLESİNDEN 30 BİN TL MEZAR PARASI İSTE SONRA HAYVAN BARINAKLARINA ÖLÇÜSÜZ DESTEK VER. YA BIRAKIN BU İŞLERİ. YAZIK SİZE BE. TABİKİ HAYVANLARA DA BAKACAĞIZ AMA İNSANİ DEĞERLERİ HİÇE SAYARAK DEĞİL. VE BUNUN EN BARİZ ÖRNEKLERİNİ MAALESEF CHP BELEDİYELERİ İNSAN AYRIMI YAPARAK GÖSTERİYOR. ÇOK YAZIK ÇOOOOK. BUNLARDAN MEMLEKETE HAYIR GELMEDİ GELMEZDE.

15
54
yanıtYanıtla
ÇEKEMİYON DEMİ:

ADAMIN YAPTIKLARINI HİÇBİRŞEKİLDE ÇEKEMEİYON DEMİ

yanıt11
yanıt1
Şehit Ailesi:

Sizin derdiniz şehit ailelerinin hakkını savunmak değil partizanlık yapmak. O aileye de sormak lazım o kadar ücretsiz defin yeri varken sen ne diye gidip illa oradan mezar alma derdindesin? Gelip acıtasyon yapmayın burda. Önce bakanlıklardan nazikçe kapı dışarı edilen şehit ailesinin hesabını sorun. Hayatınız partizanlık hayatınız.

yanıt7
yanıt2
samet:

konuyu saptırmayın ya ne alaka bu bir insanlık meselesi her boka partileri dahil etmeyin biraz aydın görüşlü olun at gözlüklerinizi çıkartın bu parti ayrımcılığını bırakın cahiller insanlığa önem verin

yanıt6
yanıt0
XXX:

NORMAL MEZARLARDAN BİLE PARA ALINMAZKEN ŞEHİT AİLESİNDEN KİM PARA ALMIŞ? ŞEHİT AİLESİ DE BUNU KABUL EDİP VERMİŞ Mİ ?APTAL OLMAYIN.

yanıt5
yanıt1
Petrol:

Ahaha şehite saygı mi? Bunu söyleyen de ne bileyim anladınız :)

yanıt2
yanıt2
ŞEHİTE SAYGI:

HAYATINIZ YALAN!

yanıt4
yanıt4
Melis A.:

Bu nasıl bir yorum? Sizin gibiler yüzünden ülkemiz geriliyor. Başkanımız yaşayan tüm canlılara elini uzatmaya çalışıyor. Siz ki kapınızın önüne bir kap su bir kap mama koymamışsınızdır. Yoksa bu haberi görüp de konuyu başka yerlere çekip, Chp belediyelerini karalayan saçmasapan yorum yapmazdınız :) Hayvanseverliği bile siyasete mal ettiniz ya başka bir şey demiyorum. Ülkemde akıllı insan çok az. Asıl sizin gibiler yüzünden hayır gelmez ülkeme. . .

yanıt7
yanıt0
Düşünen deli:

Bu adamı cumhurbaşkanımı yapsak ne tam bir halk ve devlet adamı.

20
8
yanıtYanıtla
Kürşat:

Buda patlar yakında eko misali

yanıt1
yanıt9
Tüm 32 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title